Putin'den kendisine ve eski başkanlara ömür boyu dokunulmazlık

Putin'den kendisine ve eski başkanlara ömür boyu dokunulmazlık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin eski devlet başkanlarına ömür boyu dokunulmazlık veren yasayı imzaladı. Böylece Putin görevi bıraktığı takdirde ömrünün sonuna kadar dokunulmaz olacak.

Putin'den kendisine ve eski başkanlara ömür boyu dokunulmazlık
16px
24px
23.12.2020 11:04
ABONE OLgoogle

Görev süresi dolan ya da planlanandan önce görevini bırakıp emekli olan devlet başkanlarına, "ömür boyu senatörlük” statüsü veren yasa tasarısı Putin tarafından onaylandı. Tasarı, eski devlet başkanları ve ailelerine, görev süreleri bittikten sonra bile haklarında gözaltı, tutuklama, ev araması, cezai ve idari soruşturma açılmasının önünü kapatıyor.

Yine eski devlet başkanlarına verilen dokunulmazlık gereği, görev süresi bittikten sonra, konut, özel otomobil, ofis, bavul ve belgelerinin aranması yasaklanıyor. Tasarıya göre, dokunulmazlık, sadece ihanet ve diğer ciddi suçlar için kaldırılabilecek.

MEDVEDEV 3 AY İÇİNDE BAŞVURU YAPABİLECEK

Yasalaşan tasarıda, “Yasanın kabulünden önce eski devlet liderlerinin yetkilerinin sona ermesi halinde, yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde Federasyon Konseyi üyeliği almak için başvurabilecek” maddesi yer aldı.

Bu kapsamda Rusya’nın eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, yeni yasaya göre 3 ay içinde başvuru yaparak bu hakkı elde edebilecek. Vladimir Putin ise 2024 yılında yeniden başkan adayı olmazsa, bu yasa doğrultusunda ömür boyu senatör unvanını elde edebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde