Putin'den Türk Akım için şok suçlama

Putin'den Türk Akım için şok suçlama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akım doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Bulgaristan’da yapılan çalışmaları sert bir dille eleştirdi...

Putin'den Türk Akım için şok suçlama
16px
24px
04.12.2019 20:43
ABONE OLgoogle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akım doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Bulgaristan’da yapılan çalışmaları sert bir dille eleştirdi.

Sırbistanlı mevkidaşı Aleksandr Vucic ile ortak basın toplantısında konuşan Putin, Bulgaristan’ın defalarca Rusya’dan Türkiye üzerinden doğalgazla temin etmeyi talep etmesine rağmen Türk Akım kapsamında topraklarında yapılan çalışmaları bilinçli olarak geciktirdiğini söyledi.

Rus lider, “Bunu açık açık söylemek istiyorum. Bulgaristan yönetimi, Güney Akım’ı bozduktan sonra Türk Akım’ın ne olursa olsun hayata geçirilmesi talebiyle birçok kez bize başvurdu. Ama burada da muhtemelen dış baskı yüzünden çalışmaları yavaşlattılar. Bu projenin Bulgaristan topraklarında nasıl devam edeceğine bakacağız. Bulgaristan yönetimi istemiyorsa, Avrupa’nın güneyindeki projemizi hayata geçirmek için farklı yollar bulacağız” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde