Putin'den İngiltere'ye şok tehdit: Füzeyle bir dakika sürer

Putin'den İngiltere'ye şok tehdit: Füzeyle bir dakika sürer

Rusya Ukrayna savaşı birinci yılını doldurmaya yaklaşırken İngiltere eski Başkanı Boris Johnson'dan gelen itiraflar dünya günemine bomba gibi düştü.

Putin'den İngiltere'ye şok tehdit: Füzeyle bir dakika sürer
16px
24px
30.01.2023 10:13
ABONE OLgoogle

Savaş başlamadan önce Putin ile telefonda görüştüğünü söyleyen Johnson, Putin'in kendisini tehdit ettiğini belirtti. Putin Johnson'a "Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer" demiş.

Dünyanın konuştuğu sözler.... Rusya Ukrayna savaşı başlamadan hemen önce Rusya Devlet Başkanı ile görüştüğünü söyleyen İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson, Putin'in kendisine "Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer" dediğini söyledi.

Johnson'ın Putin'i, Ukrayna'nın yakın gelecekte NATO'ya gireceğini söyleyerek harekattan caydırmaya çalıştığı yönündeki açıklamaları dikkat çekti.

Johnson'ın Ukrayna'yı işgal etmenin Batı'nın yaptırımlarına ve Rusya sınırlarında daha fazla NATO askerinin konuşlandırılmasına neden olacağı yolunda uyardığı yazılan haberlerde, Putin- Johnson görüşmesinden 9 gün sonra yüz yüze görüşme gerçekleştirildiği aktarıldı.

"Putin, Batı'ya Karşı" adlı belgeselde, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğine dair güvence alarak ayrıldığını, ancak her iki tarafın da bunun bir yalan olduğunu bildiği anlatıldı.

Wallace bunu "zorbalık veya güç gösterisi" olarak tanımladı ve bunun "'Ben güçlüyüm' demekle ilgili olduğunu düşündüğünü söyledi.

Wallace Toplantıdan ayrılırken, Rusya'nın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov'un kendisine "Bir daha asla küçük düşürülmeyeceğiz" dediğini de belirtti.

Olaydan birkaç gün sonra ise Rus tankları Ukrayna sınırını geçti.

Johnson gecenin bir yarısı Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'den bir telefon aldı.

Johnson o anları, "Zelenskiy çok, çok sakindi" diye anlattı. "Ama bana, Rusların her yere saldırdıklarını söyledi." dedi.

Johnson, Ukrayna liderinin güvenli bir yere tahliye edilmesine yardım etmeyi teklif ettiğini söyledi, "Bu teklifi kabul etmedi. Kahramanca olduğu yerde kaldı" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde