Putin: Yaptırımlar dünya ekonomisine büyük zarar verdi

Putin: Yaptırımlar dünya ekonomisine büyük zarar verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova'nın başka seçeneğinin kalmaması nedeniyle Ukrayna'ya operasyon başlattıklarını söyledi. Putin yaptırımların tüm dünya ekonomisine önemli zararlar verdiğini ifade etti

Putin: Yaptırımlar dünya ekonomisine büyük zarar verdi
16px
24px
16.03.2022 18:13
ABONE OLgoogle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya askeri operasyon dışında başka seçenekleri olmadığını söyledi. Putin "Rus ordusunun Kiev yakınlarına gelmesi, Ukrayna'nın işgaline yönelik bir hedefi göstermemektedir" dedi.

Putin yaptırımların tüm dünya ekonomisine önemli zararlar verdiğini, dünyada gıdayla ilgili sorunlar yaşanacağını ve Batı'nın yüksek enerji maliyet artışıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Putin ayrıca ABD'den Ukrayna'ya silah sağlamasını durdurmasını istedi ve "Batılı ülkeler, paralı asker ve silah temin ederek Kiev’i kan dökmeye itiyor" açıklamasını yaptı.

Rus lider yaptırımlara rağmen ülkede kalan firmalara da teşekkür etti, Rusya'da kalan yabancı şirketlerin ödüllendirileceğini ifade etti.

Putin yaptırımların etkisine dair “Yeni gerçekler, ekonomimizde yapısal değişiklikler gerektirecek. Bunlar kolay olmayacak, daha yüksek enflasyon ve işsizliğe yol açacaklar” yorumunu yaptı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde