Putin: Türkiye'de hızlıca kurabiliriz

Putin: Türkiye'de hızlıca kurabiliriz

Rusya Devlet Başkanı Putin'den yeni gaz merkezi açıklaması: Türkiye'de hızlıca kurabiliriz.

Putin: Türkiye'de hızlıca kurabiliriz
16px
24px
01.11.2022 05:05
ABONE OLgoogle

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de hızlıca bir gaz merkezi kurabiliriz" dedi.

İki hafta önce, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede, "Gaz tedarikinde Türkiye en güvenli güzergâh haline geldi. Avrupa'dan çok daha güvenli bir güzergâh haline geldi. Türkiye'de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullanan Putin, bu fikrini tekrarlayarak, "Çok hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz" dedi.

Haberturk'ün haberine göre Avrupa'daki birçok kişinin Türkiye üzerinden tedarik için sözleşme imzalayacağını belirten Putin, "Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kolaylıkla ve hızlıca kurulabilir" diye konuştu.

Putin, bugün Ukrayna altyapısına düzenledikleri saldırının Sivastopol'deki saldırıya misillemenin parçalarından olduğunu ifade ederek, "Bu, yapabileceklerimizin tamamı değil" dedi.

Tahıl anlaşması ile ilgili de konuşan Putin, "Rusya, Ukrayna tahılını Karadeniz limanları üzerinden ihraç etme anlaşmasına katılımını sona erdirmiyor, aksine askıya alıyor" ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde