Putin, Moskova'da Mercedes-Benz'in otomobil fabrikasını açtı

Putin, Moskova'da Mercedes-Benz'in otomobil fabrikasını açtı

Rusya'da Alman otomotiv devi Mercedes-Benz'in fabrikası açıldı.

Putin, Moskova'da Mercedes-Benz'in otomobil fabrikasını açtı
16px
24px
04.04.2019 13:49
ABONE OLgoogle

Başkent Moskova'nın Esipovo bölgesinde inşası Türk "Esta Construction" şirketi tarafından 18 ayda tamamlanan fabrikanın açılış törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche katıldı.

Putin, açılış konuşmasında, Mercedes-Benz'in Rusya'da GAZ ve KAMAZ otomobil şirketleriyle çalıştığını ve iyi bir deneyime sahip olduğunu dile getirdi.

Fabrikada yaklaşık bin kişinin çalışabileceğini belirten Putin, "Rusya'da ortaklarımızın iş konusunda hayal kırıklığına uğramamaları için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Mercedes-Benz, Rusya fabrikası için 250 milyon avro yatırım yaptı.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikası, Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak teslim edildi. 

Geçtiğimiz yıl içinde açıklanan ENR sıralamasında dünyanın en büyük 159’uncu inşaat şirketi olarak yer alan; Rusya’da Krasnodar Stadyumu, Krasnodar Central Park ve Gorkiy Gorod Alışveriş Merkezi çok sayıda simge projede imzası bulunan ESTA Construction, Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını teslim etti.

MERCEDES ÜST YÖNETİMİNE GAZİANTEP BAKLAVASI

Öte yandan, ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, Gaziantep’te özel olarak üretilen bir tepsi baklavayı açılış sonrasında Mercedes üst yönetimine takdim etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde