Putin, Avrupa'nın doğalgazını tamamen kesti!

Putin, Avrupa'nın doğalgazını tamamen kesti!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından doğalgaz sevkiyatının belirsiz süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

Putin, Avrupa'nın doğalgazını tamamen kesti!
16px
24px
04.09.2022 10:40
ABONE OLgoogle

Gazprom’dan yapılan açıklamada, şirketin Federal Ekolojik, Teknolojik ve Nükleer Denetim Servisi’nden (Rostehnadzor) Kuzey Akım türbininde arıza meydana geldiğine dair bir uyarı aldığını ve arıza giderilinceye kadar gaz akışının tamamen durdurulduğu belirtildi.

Şirket yetkililerinin Siemens'e türbindeki arızanın giderilmesi için bir mektup gönderdiği kaydedildi.

Daha önce Gazprom, Portovaya kompresör istasyonunda Siemens uzmanlarıyla birlikte yürütülecek bakım çalışmaları nedeniyle, 31 Ağustos’ta Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz akışını üç gün süreyle durdurduğunu açıklamıştı.

Putin'in Kuzey Akım ile ilgili kararı Batı'da panik yarattı

Bloomberg’de yer alan habere göre Rusya lideri Vladimir Putin, Avrupa’nın ana gaz tedarik hatlarından biri olan Kuzey Akım’ı kapatarak İngiltere’yi paniğe sürükledi.

Energy UK ticaret birliğinin eski CEO’su Angela Knight, Bloomberg’e açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Avrupa’nın ana gaz tedarik hatlarından biri olan Kuzey Akım’ı kapatarak İngiltere’de paniğe yol açtığını söyledi.

Rus liderin ‘ekonomik savaş’ başlattığını iddia eden Knight, “Ülke olarak panik halindeyiz. Avrupa da aynı şekilde. Ve bu şaşırtıcı değil, ben bunun için eleştirmiyorum” diye konuştu.

İngiliz uzman, yetkilileri her zaman ‘dostane’ olmayan farklı ülkelerden gelen enerji tedariki konusunda bağımlılık yaratmakla suçladı ve şöyle devam etti:

“Uzun süre boyunca yanlış enerji politikası izledik. Bu gerçekten tatsız bir şok.”

Kuzey Akım doğalgaz boru hattı haziran ortasından bu yana kısıtlamalarla, temmuz ayının sonundan bu yana ise yaklaşık 170 milyon metreküp olan günlük kapasitesinin sadece yüzde 20'sini kullanarak çalışıyor.

Gazprom, önceki gün teknik bakım nedeniyle üç gün süreyle durdurulan Kuzey Akım’ın çalışır durumdaki tek gaz kompresör ünitesi Trent 60'taki yağ sızıntısı nedeniyle gaz akışının süresiz olarak durdurulduğunu duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde