Prof. Dr. Özgür Demirtaş hükümeti uyardı: Yapmayın

Prof. Dr. Özgür Demirtaş hükümeti uyardı: Yapmayın

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, AKP hükümetinin döviz ve faiz politikasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş hükümeti uyardı: Yapmayın
16px
24px
10.03.2022 19:42
ABONE OLgoogle

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümete ekonomi ile ilgili üç tavsiyede bulundu. Özellikle faiz politikasıyla ilgili hükümete uyarıda bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı;

1) Hükümete ve Yönetenlere Tavsiyem: Döviz satarak piyasayı tutmaya çalışmayın. Bu konu 100 kez söylendi, 100’ünde de dinlenmedi, 100’ünde yanlış olduğu anlaşıldı. Döviz satışı (hele dünyanın ve Jeo-politiğin bu kadar ısındığı dönemlerde) son derece yanlış.

2) Faizi “inatla” düşük tutmanızın maliyeti Çılgın Enflasyon oldu. Yapmayın. Yapacağınız şey NET: Faizi “Olması Gereken Yere” bırakmanız. Olması gereken yer diyorum. Çünkü inatla oranın altında tutuyorsunuz. Enflasyonun %120 olduğu yerde Faiz %14’de Tutulmaz. Yapmayın.

3) En sonunda: a) Ya Faizi Arttırmak Zorunda Kalacaksınız.  b) Ya SUPER-BONO çıkarmak Zorunda Kalacaksınız. Türkiye de bu geçen zamanda Enflasyon altında ezildiği ile kalacak. Politikanız Net olarak yanlış. Yapmayın. Daha ne diyeyim Yapmayın…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde