Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Zor zamanlar bizi bekliyor!

Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Zor zamanlar bizi bekliyor!

Acemoğlu, Türkiye’nin ekonomik reformlar yapmak yerine anlaşılması zor olan politikalara yöneldiğini söyledi.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Zor zamanlar bizi bekliyor!
16px
24px
22.06.2021 09:37
ABONE OLgoogle

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT)'de öğretim görevlisi olan Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, “Türkiye her şeyi doğru yapsa bile Merkez Bankası rezervlerinin aynı seviyeye gelmesi çok zor. Türkiye ekonomisi son 15 yıldır kalitesiz büyüyor. Ekonominin geleceği parlak değil. Çok daha zor zamanlar bizi bekliyor” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencilerinin medya üretim kolektifi Özgür İktisat'ın Açık Dersleri'nin 16. sına katılan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye’de acayip bir kredi büyümesinin söz konusu olduğunu ifade etti. Aykut Erdoğdu: Merkez Bankası net rezervi eksi 48,1 milyar dolar

Ekonominin durumu çok kötüye giderken, Merkez Bankası rezervlerinin kullanılmaya başladığını ifade eden Acemoğlu, Türkiye’nin ekonomik reformlar yapmak yerine anlaşılması zor olan politikalara yöneldiğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç’ın haberine göre, yurt dışından gelen sermayenin Türkiye’den çekilmesinin ardından Merkez Bankası’nın daha fazla rezerv kullanmaya başladığını söyleyen Acemoğlu, “Demokratik kurumlar zayıflayınca her ülke keyfi ve yanlış politikalara yöneliyor. Ekonomi bürokrasisinde hemen hemen hiç nitelikli insan kalmadı. Bu durum belirsizliği ve krizi artırıyor. Türkiye her şeyi doğru yapsa bile Merkez Bankası rezervlerinin aynı seviyeye gelmesi çok zor” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin son 15 yıldır kalitesiz büyüdüğünü dile getiren Acemoğlu, “Sürekliliği olmayan bir büyüme bu. Üstüne uluslararası gelişmeleri de eklersek ekonominin geleceği parlak değil. Çok daha zor zamanlar bizi bekliyor” uyarısında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde