Polisin uyarmadan ateş ettiği iş insanı ölümden döndü

Polisin uyarmadan ateş ettiği iş insanı ölümden döndü

İstanbul Etiler’de, iki arkadaşı ile bir eğlence mekânına giden iş insanı Abdulkadir Baran (40), polis kurşununa hedef oldu.

Polisin uyarmadan ateş ettiği iş insanı ölümden döndü
16px
24px
27.03.2020 15:22
ABONE OLgoogle

Baran, sabaha doğru yaşanan olayda sırtından giren kurşunun birkaç santim daha üste denk gelmesi durumunda, ölebileceğini söyledi. Baran, polis memurundan şikâyetçi oldu.

Olay geçen 22 Şubat sabaha doğru yaşandı. Mersin’de, uluslararası nakliyat işi yapan Abdulkadir Baran, iki arkadaşı ile birlikte Etiler’de bir gece kulübüne gitti. Gece kulübüne 04.00 sıralarında giden üç kişi 05.30 gibi de gece kulübünden ayrıldı. S. Y.’nin kullandığı otomobilin arka kısmında Baran ve arkadaşı H. B. oturuyordu.

Geri dönmek isterlerken…

Nispetiye Caddesi üzerinden, Zincirlikuyu yönüne giden otomobilin sürücüsü bir süre sonra durdu. Baran, otomobili kullanan S. Y.’ye, neden durduklarını sorunca “Duba var bekleyelim” yanıtı aldı. Bu esnada Baran, S. Y.’ye, “Tamam o zaman dön çorba içmeye gidelim” dedi.

Canımızı kurtaralım

S. Y., dönüş yaptığı esnada bir el silah sesi duyuldu. Baran, o anları emniyet ifadesinde şu sözlerle anlattı: “Bu arada bir el silah sesi duydum. Kısa bir süre sonra da sağ sırt bölgemden vurulduğumu anladım.  Savaşa kesinlikle durma devam et.  Canımızı kurtaralım dedim.”

Polis uyarı yapmadan direk ateş açtı

Otomobil sürücüsü, kanlar içinde kalan Baran’ı hızla Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne götürdü. Baran’ın sırtından bir adem mermi çekirdeği çıkarıldı. Baran, taburcu olduktan sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nden arandı.

Baran, emniyet ifadesinde, kendilerine hiçbir uyarı yapmadan doğrudan silah kullanan polis memuru H.  T.’den şikâyetçi oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde