Polis, 60 milyon dolarlık Bitcoin'e el koydu! Tek sorun var: Kilit açılmıyor

Polis, 60 milyon dolarlık Bitcoin'e el koydu! Tek sorun var: Kilit açılmıyor

Alman polisi bir dolandırıcının Bitcoinlerine el koydu. Değeri 60 milyon dolar olan Bitcoinlerle ilgili büyük bir sorunla karşı karşıya kaldılar. Sorun dijital cüzdandaki kilitti ve dolandırıcı da şifreyi vermiyordu.

Polis, 60 milyon dolarlık Bitcoin'e el koydu! Tek sorun var: Kilit açılmıyor
16px
24px
06.02.2021 08:11
ABONE OLgoogle

Bavyera eyaletindeki Kempten kentinin savcısı, dolandırıcının hapse mahkum edilip, cezasını çekmeye başladığından beri suskunluğunu koruduğunu belirtti. Polisler ise 1,700'den fazla Bitcoin'e ulaşmak için defalarca şifreyi çözme girişiminde bulunsalar da, başarılı olamadılar.

Savcı Sebastian Murer, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Şahsa sorduk fakat bize konuşmadı. Belki kendisi de bilmiyordur" dedi.

Sanal kripto para birimi Bitcoin, şifrelemeyle korunan dijital cüzdan olarak bilinen bir yazılımla saklanıyor. Cüzdanı açıp Bitcoin'e ulaşmak için kilidi çözecek bir şifre kullanılıyor. Şifre kaybolduğundaysa, kullanıcı cüzdanı açamıyor.

Başkalarının "madencilik" yani Bitcoin üretme gücünden faydalanmak için diğer bilgisayarlara gizlice bir yazılım yükleyen dolandırıcı iki yıldan fazla süreliğine hapse mahkûm oldu.

Bitcoin 34 bin dolar seviyesinde

Dolandırıcı hapse atıldığında, sahip olduğu Bitcoinlerin değeri bugünkü değerinin çok altındaydı. Fakat Bitcoin son birkaç yılda hızla yükselerek Ocak ayında 42,000 dolarlık rekora ulaştı. Bugün Bitcoin 37,577 dolarda işlem görüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde