Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nda... Karar bugün açıklanıyor

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nda... Karar bugün açıklanıyor

Dolar kuru küresel gelişmeler nedeniyle dar bantta dalgalanmaya devam ederken, gözler TCMB'ye çevrildi. Banka bugün faiz kararını açıklayacak. 5 Mayıs günü dolar 8.32 TL'den işlem görerek başlayıp 8.37'ye kadar tırmandı. Gece saatlerinde ise 8.33 civarında seyretti.

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nda... Karar bugün açıklanıyor
16px
24px
06.05.2021 05:07
ABONE OLgoogle

Dolar kuru, küresel gelişmeler kaynaklı 8.25 - 8.35 arasındaki hafif dalgalı seyrinin sürdürürken gözler bugün yapılacak Para Politikası Kararları (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararı ve metindeki ifadelere çevrildi.

Asya'da ise Japonya ve Çin piyasalarındaki tatil sürerken ABD tahvil getirilerindeki aşağı yönlü hareket, dolar endeksindeki düşüş dün kuru bir miktar zayıflatsa da Yellen'ın faiz çıkışı piyasaları tersine çevirdi.

Borsalarda satış gelirken, altın başta olmak üzere değerli metaller düştü. Yellen daha sonra enflasyonun ABD ekonomisi için bir sorun olmasını beklemediğini belirterek, faiz artırımının "öngördüğü ya da önerdiği" bir şey olmadığını ifade etti.

Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi. Bugün açıklanacak faiz kararı ve karar metnindeki ifadeler öncesinde bugün Merkez Bankası "Beklenti Anketi" sonuçlarını açıkladı.

Bir önceki anket döneminde yüzde 13.12 olan tüketici enflasyonu beklentisi 13.81'e çıkarken, dolar/TL cephesinde beklenti 8.57'den 8.71'e çıktı.

PİYASALAR YELLEN'İN AÇIKLAMALARI İLE KARIŞMIŞTI

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın 'ekonominin aşırı ısınmasını önlemek için faiz artışlarının gerekebileceğini' söylemesi piyasada satışa neden olmuştu. ABD Merkez Bankası eski Başkanı olan Yellen, daha sonra geri adım atmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde