Piyasalar yangın yeri! Dolar 8.50'e dayandı

Piyasalar yangın yeri! Dolar 8.50'e dayandı

Dolar/TL kuru, bayram tatili nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu işlem gününün ilk bölümünde 8.49'un üzerini test etti.

Piyasalar yangın yeri! Dolar 8.50'e dayandı
16px
24px
13.05.2021 08:45
ABONE OLgoogle

Türk Lirası, bayram tatili nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu işlem gününün ilk bölümünde negatif ayrışma gösterdi.

Amerika’da enflasyonun beklenenin çok üzerinde gelmesi dolarda yükselişe neden oldu. Çarşamba günü 8.4498 TL’yi gören dolar perşembe günü 8.49’u da geçti. Euro/TL ise 10.2629 seviyesinde.

ABD’de tüketici enflasyonu nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 artış kaydetti. Böylece yıllık enflasyon yüzde 4,2 seviyesinde gerçekleşti. Tüketici fiyatları artışının yüzde 0,2; gıda ve enerji hariç fiyat artışının ise yüzde 0,3 seviyesinde gelmesi bekleniyordu.

Türkiye'nin risk primi 416 baz puandan işlem gördü.

Enflasyon neden etkiliyor?

Enflasyonda hızlı yükselişin Amerikan Merkez Bankası’nın pandemide uygulamaya koyduğu gevşek para politikasından beklenenden erken vazgeçmesine yol açacağı düşünülüyor. Gevşek para politikasının sona ermesi, doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yol açacak bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde