Piyangodan 4 Milyar TL çıkan adam parayla ne yaptı?

Piyangodan 4 Milyar TL çıkan adam parayla ne yaptı?

Piyangodan büyük ikramiye çıksa kendinizi şımartmak için ilk ne alırdınız?

Piyangodan 4 Milyar TL çıkan adam parayla ne yaptı?
16px
24px
13.06.2022 07:45
ABONE OLgoogle

Akla ilk pahalı bir ev, son model bir araba geliyor değil mi?

Britanya-Gloucestershire'da yaşayan Joe ve Jess Thwaite çift, Euro- Millions'ta 184 milyon sterlin (yaklaşık 3 milyar 900 milyon TL) kazandı ve yaptıkları ilk şey 38 bin sterline (yaklaşık 800 bin TL) ikinci el bir araba almak oldu!

Sabah'tan Mevlüt Tezel'in yazısına göre Joe Thwaite 'pek araba insanı olmadığını' kabul etti ve yeni ev ararken üst fiyat limiti koyup koymadığı sorusuna da şu yanıtı verdi: 

"Sanırım yaklaşık 7 milyon sterline kadar çıktım ama sonra aptallık ettiğimi düşündüm. Kendi kendime 'Ne yapıyorsun?' dedim."

Harcayamayacak kadar çok parası olup ikinci el otomobil almak ya da emlak sitesinde yüksek fiyatlı ev bakmaya korkmak nasıl bir ruh hali acaba?

49 yaşındaki Joe iletişim satış mühendisi olarak çalışıyordu, ödülü kazanınca istifa etti. 44 yaşındaki eşi Jess ise kuaför. Çiftin ilkokula giden iki çocuğu var.

Demek ki, mütevazılık Thwaite çiftinin ruhuna işlemiş!

Bizde piyangodan büyük ikramiye kazanıp cezaevine düşen, intihar eden ya da sokakta yaşayanlar da oldu!

- Sultanahmet'te 40 sene ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Savgan, Milli Piyango'dan 1982'de 30 milyon, 1984'te 15 milyon lira kazanmıştı. Evlendiği eşi dolandırıcı çıktı. Eşinin ailesine yedirdiği paralar yüzünden Savgan, yine beş parasız kalıp boyacılığa dönmüştü.

- 9 çocuk babası ve işsiz olan Ahmet Bayram, 2005 yılında Milli Piyango'dan bir milyon 250 bin TL kazanınca önce eşini boşadı. Sonrasında gece kulüplerine gitmeye başladı. Tüm parasını kumarda kaybetti. 4 yıl sonra ise evinin banyosunda intihar etti.

- Denizli'de üç yıl arayla Milli Piyango'dan iki defa büyük ikramiye kazanan Osman Kaplan da önce eşini boşadı. Lüks ev ve arabalar alıp, paraları gece hayatında bitirdi. Borçlanınca da cezaevine girdi!

Thwaite çifti akıl sağlıklarını korumak için büyük ödülü ihtiyatlı harcayarak en doğrusunu yapıyor! Yine de ikinci el otomobil almak pintiliğe girebilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde