Petrol fiyatları 20 dolar indi, motorine ne kadar indirim geldi?

Petrol fiyatları 20 dolar indi, motorine ne kadar indirim geldi?

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından, Brent Petrol'ün inmesiyle birlikte beklenen indirim geldi. 

Petrol fiyatları 20 dolar indi, motorine ne kadar indirim geldi?
16px
24px
15.03.2022 07:34
ABONE OLgoogle

Benzin ve motorin fiyatlarına mart ayında zam üstüne zam gelmişti. Mart ayında benzine 3,74 TL, motorine 6 TL 71 kuruş zam yapıldı 6 gün üst üste zamlanan  benzin fiyatı 20.34 TL'ye motorin fiyatı ise 22.98 TL'ye çıktı. 

Geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren zam yapılmayan akaryakıt fiyatlarına Brent Petrolün düşüşüyle birlikte indirim beklentisi arttı. 

MOTORİN FİYATLARI İÇİN 2,38 TL İNDİRİM YAPILDI

Rusya Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesi sonrası petrol fiyatlarının tırmanışa geçmesi nedeniyle yükselen benzin ve motorin fiyatları için yeni haber akışıyla indirim beklentisi oluşmuştu. Bununla beraber bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatları için 2,38 TL indirim yapıldı.

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere; İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22,81 liradan, 2 lira 33 kuruşluk indirimle 20 lira 53 kuruş seviyesine geriledi.

EPGİS BU KEZ KAMUOYUNA DUYURMADI

Son günlerde tartışmaların odağındaki EPGİS indirim kararını bu kez kamuoyuna duyurmadı. İndirim akaryakıt firmalarının internet sitelerindeki pompa satış fiyatlarına yansımış göründü.

AKARYAKIT FİYATLARI DÜNYADA REKOR KIRDI

Benzin ve motorin fiyatları, Rusya Ukrayna Savaşı sonrası 133 doları aşarak 13,5 yılın zirvesini gören brent petrol nedeniyle tüm dünyada rekor kırmıştı. Son gelen haber akışıyla petrol varil fiyatının 105 dolar düzeyinin altına gerilemesiyle beraber benzin ve motorin fiyatı için indirim beklentisi oluştu.

BENZİN FİYATI İÇİN YENİ İNDİRİMLER GELEBİLİR

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre, brent petrolde yaşanan gerilemeye paralel motorin fiyatları için yapılan 2,38 TL'lik indirim sonrası benzin fiyatı için de indirimlerin gelebileceği öne çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kuru tarafındaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan motorin ve benzin fiyatı, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

BRENT PETROL NE KADAR

Brent petrol yüzde 2'yi aşan düşüşle 108 dolar seviyesinden işlem görürken, ABD tipi ham petrol de 105 doların altını test etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde