Peri masalı gibi aşk! Evleneceği kadını yıllar önce çizmiş

Peri masalı gibi aşk! Evleneceği kadını yıllar önce çizmiş

Peri masalı gibi aşk gerçek oldu! Evleneceği kadını çizmiş. Yıllar önce hayalindeki kadını resmeden İranlı sanatçı Ahad Saadi'nin 2009'da İstanbul'da düzenlediği sergiye bu portreye benzerliğiyle dikkat çeken Parisa geldi. İkili kısa sürede aşık olup evlendi.

Peri masalı gibi aşk! Evleneceği kadını yıllar önce çizmiş
16px
24px
01.11.2021 11:05
ABONE OLgoogle

Çocukluk yaramazlığı sayesinde 'Azarnegari' adında yeni bir sanat dalı ortaya çıkaran İranlı sanatçı Ahad Saadi, annesinin evlilikle ilgili gelen baskıları üzerine yıllar önce hayallerindeki kadını resmederek, annesine "Ben böyle birini istiyorum" dedi.

Annesinin 'Allah buna can versin, senin olsun' duası ardından portreye imzasını atan Saadi, 2009'da İstanbul'da düzenlediği sergide bu eserine de yer verme kararı aldı. Kendisi gibi İran'ın önemli sanatçılarından Parisa Karamnezhad da sergiye katıldı.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Akşam'ın haberine göre Portreye olan benzerliğiyle dikkat çeken Karamnezhad, başta Saadi olmak üzere salondaki birçok kişiyi şaşkına çevirdi.

İlk görüşte âşık olan ve heyecanını gizleyemeyen Saadi, uzun süren uğraşlar sonucu Karamnezhad'a ulaştı. Sergiden bir buçuk yıl sonra başlayan ilişkilerini evlilikle taçlandıran ikili, birbirleri için yaratıldıklarını anladıkları için evlendiklerini belirtti.

AZARNEGARİ İLE ÇALIŞIYOR

Çocukken ateşle oynamayı çok sevdiğini ve böylece yeni bir sanat dalı keşfettiğini belirten Saadi, "Benim sanat dalım Azarnegari. Farsça ateşle çizim yapmak demek. O zamanlardan beri heyecanla, enerjiyle 22 yıldır Azarnegari sanatına devam ediyorum" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde