Perakende devi iflas etti: Binlerce mağazası vardı

Perakende devi iflas etti: Binlerce mağazası vardı

Rusya’nın en büyük elektronik perakende zincirlerinden Svyaznoy, ekonomik yaptırımlardan etkilenerek iflas etti. Şirketin resmi iflas başvurusunu ilerleyen günlerde yapması bekleniyor.

Perakende devi iflas etti: Binlerce mağazası vardı
16px
24px
17.02.2023 12:40
ABONE OLgoogle

Rusya’nın en büyük elektronik perakende zincirlerinden Svyaznoy’un yakın zamanda iflas başvurusunda bulunacağı açıklandı.

Kommersant gazetesi, perakendecinin Rusya Birleşik Federal Bilgi Kaydı Servisi’ne (Fedresurs) yaptığı başvurusuna dayandırdığı haberinde, Svyaznoy’un yakın zamanda Moskova Tahkim Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunmayı planladığını duyurdu.

Başvuru bilgilerinde cep telefonu ve elektronik satıcısı Svyaznoy LLC’nin alacaklılarına olan borç miktarı bildirilmezken, alacaklıları arasında Sovcombank ve Alfa-Bank gibi kredi kuruluşlarının yer aldığı ifade ediliyor.

Gazeteye konuşan uzmanlar, şirketin iflas başvurusunda bulunma planlarının mahkemeye gitmeden en az 15 gün önce yayınlandığını ve bir ay süreyle geçerli olduğunu hatırlattı.

Svyaznoy ağının binden fazla Rus şehrinde 2 bin 600’den fazla mağazası olduğu belirtildi. Şirketin yüzde 69,25 hissesinin Cyprus DTsretail Ltd’ye, yüzde 24,8 hissesinin ise Dutch Euroset Holding N.V.’ye ait olduğu biliniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde