Pegasus uçağı pistten çıktı, Sabiha Gökçen kapatıldı

Pegasus uçağı pistten çıktı, Sabiha Gökçen kapatıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus yolcu uçağı pistten çıktı. İstanbul'da hava ulaşımı kilitlendi.

Pegasus uçağı pistten çıktı, Sabiha Gökçen kapatıldı
16px
24px
07.01.2020 10:01
ABONE OLgoogle

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu İstanbul'da uçağın yolcuları slide patlatılarak tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Havalimanı'ndan İstanbul'a gelen Pegasus Havayollarına ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı.

Saat 09.05'te pist kenarındaki toprak alanda duran uçağın yolcuları, 'slide' olarak adlandırılan şişme kaydırak yardımı ile tahliye edildi. Olay nedeniyle havalimanı saat 20.00'ye kadar uçuşa kapatıldı.

Olay esnasında yolcular büyük panik yaşadı.

UÇUŞLARA ARA VERİLDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda saat 11.20’ye kadar uçuşlara ara verildi. THY yönetimi ise Sabiha Gökçen’de 15.00’a kadar uçuşlara ara verildiğini duyurdu.

KAZADAN SONRA HAVA TRAFİĞİ YAŞANDI

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan kaza sonrası diğer uçakların inişinde de aksamalar yaşandı. Birçok uçak pisti pas geçerek hava tur attı. Bazıları ise çevre havalimanlarına yönlendirildi.

SABİHA GÖKÇEN’E İNEMEYEN UÇAKLARIN LİSTESİ

09.10 Ankara, 09.20 Antalya, 09.20 Konya, 09.40 Adana, 09.45 Ankara, 09.45 Kayseri, 09.50 Trabzon, 10.05 Antalya, 10.05 Ankara, 10.10 Nevşehir.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DA BİRÇOK SEFER İPTAL

Rüzgarın hızının 105 kilometreyi bulduğu İstanbul Havalimanı’nda, sabah saatlerindeki kalkışlarda ortalama 20 dakika rötar yaşandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">January 7, 2020

Uçağın toprağa çıkmasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı pisti iki saatliğine kapatıldı.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları tarafından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir." ifadelerine yer verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde