Pegasus 1 Milyar Dolarlık yatırım yapacağım dedi, hissesi düştü

Pegasus 1 Milyar Dolarlık yatırım yapacağım dedi, hissesi düştü

Pegasus CEO’su Mehmet Tevfik Nane, 1 milyar dolar yatırımla 16 uçak alacaklarını açıkladı, şirketin borsadaki hisse senedi değer yitirdi.

Pegasus 1 Milyar Dolarlık yatırım yapacağım dedi, hissesi düştü
16px
24px
17.09.2019 14:48
ABONE OLgoogle

Pegasus CEO’su Mehmet Tevfik Nane, Star Gazetesi'ne şirketin gelecek yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

MehmetTevfik Nane, yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapıp filolarına 16 yeni uçak katacaklarını açıkladı. 
Mehmet Nane, İstanbul Havalimanı’nın hizmete girmesi, Sabiha Gökçen’de ikinci pistin 2020’de tamamlanacak olması ve turizm sektöründe yaşanan hareketlik nedeniyle yatırımları artırma kararı aldıklarını söyledi. Pegasus bin kişiyi daha işe alacak

Türkiye ekonomisi ve geleceğine her zaman güven duyduklarını ifade eden Nane, “Biz hain darbe girişimi döneminde bile yatırımlarımız kesmedik. Türkiye ve geleceğine güvenimiz tam. Bu nedenle 1 milyar dolar yatırım kararı aldık” açıklaması yaptı

HİSSE DEĞER YİTİRDİ

Pegasus Ceo'sunun bu açıklaması ile hisse senedi yüzde 4'e yakın değer yitirdi. Hisse senedinde Ak Yatırım, Merrill Lync ve Deutsche Sec yoğun satış yapıyor.

Hisse senedi son 12 ayda yüzde 143 oranında rekor seviyede prim yapmıştı. Yine son 9 ayda ise 112 gibi bir getiri ile yatırımcısının yüzünü güldürdü. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde