Patroniçe sahaya indi! Leyla Alaton Güney Doğu Anadolu’da tek tek ziyaret etti

Patroniçe sahaya indi! Leyla Alaton Güney Doğu Anadolu’da tek tek ziyaret etti

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, Güney Doğu Anadolu’da hastanelere ziyarette bulunarak, kardiyologlarla bir araya geldi.

Patroniçe sahaya indi! Leyla Alaton Güney Doğu Anadolu’da tek tek ziyaret etti
16px
24px
14.10.2019 11:34
ABONE OLgoogle

Güney Doğu Anadolu illerinde stent kullanımında artış gözlemleniyor. Stent kullanımı hastanın ömrünü 20 ile 30 yıl uzatırken, kardiyolojide kullanılan stentlerin maliyetine oranla etkisinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

Alvimedica tarafından üretilen yerli ve milli stentlerin, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki hastanelerde kullanımı artıyor. Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, şirketin Ülke Müdürü İsmail Zerey ile birlikte Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da Devlet Hastaneleri ile Araştırma Hastanelerine ziyarette bulunarak, kardiyologlarla bir araya geldi.

Bu bölgedeki hastaneler yılda on bine yakın vaka sayısı ve çeşitliliği ile uluslararası sağlık kongrelerinde dikkat çekiyor. Son yıllarda yurtiçinden ve yurtdışından göç alması ile bölgede nüfus patlaması yaşanırken, donanımlı hastaneleri ve başarılı hekimleriyle bölge hasta akınına uğruyor. 

Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir marka doğacak

Alvimedica stentlerinin kardiyologlar tarafından çoğunlukla tercih edildiği Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ni ziyareti ile ilgili izlenimlerini Leyla Alaton şöyle ifade etti:

“Bir Türk iş kadını olarak hayatimin en coşkulu, eğitici, öğretici, kendim ve ülkem adına umut veren haftalarından birini yaşadım. Alvimedica ekibim ile Hatay, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır illerinde hem devlet hem de  eğitim ve araştırma hastanelerini ve özellikle kardiyoloji bölümlerini ziyaret ettik. Genç uzman doktorlarımızın diğer sağlık personeliyle birlikte ne kadar çok sayıda ve çeşitlilikte vaka yaptıklarına ve ekip ruhu ile özveriyle çalıştıklarına yakından tanık oldum. Artık ülkemizde de üretebildiğimiz yerli ve milli, ilaçlı sent Cre8 , kateterler ve balonlar ile ilgili memnuniyetlerini duydum ve rahmetli İshak Alaton’un açmış olduğu yolun ne kadar ulvi ve değeri ölçülmez bir yol olduğunu yeniden idrak ettim.  Yurtdışına tam bağımlı olduğumuz tıbbi cihazlar sektöründe, dünyadaki malum tekellere rağmen, öz sermayesi yüzde yüz Alaton ailesi tarafından finanse edilen bu yatırımın ne büyük bir vatanseverlik, insanlık ve vizyonerlik örneği olduğuna bir kez daha şahit oldum.

Doktorlarımızın cesaretle bu işe girmemize olan hayret, şaşkınlık, şükran  duygularıyla birlikte ürünlerin milli olmasından dolayı gururlandıklarını görmek, doğru yolda olduğumuza bir kere daha beni inandırdı ve çalışma gücümü kamçıladı. Bölge hastanelerinin teknik altyapı, hekim deneyimi ve işlem hacmi olarak verdikleri hizmet ile pek çok klinik araştırmada yer alacak ve  uluslararası kongrelerde bu araştırmaları sunabilecek bir potansiyele ve donanıma sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Özellikle Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir markanın doğacağına inancım güçlendi. Her bir Alvimedica çalışanı sayesinde çok yakında bu hedeflere ulaşacağımıza güvenim ve inancım tamdır. İnşallah bu hedefe ulaşmak kısmet olur ve de şirketi halka arz eder duruma geldiğimizde, herkes bu başarının bir parçası olmayı arzu eder.”

Alvimedica Ülke Müdürü İsmail Zerey ise bölge hastanelerinde, ayda ortalama 20 stent takıldığını ifade ederek, “Bölgelerden gelen istekleri değerlendirmek ve bu isteklere uygun ürün geliştirmek Alvimedica’nın hedefleri arasındadır.” dedi. Kardiyologlarla görüşmesi sırasında  “Her hastanın damar yapısı farklılık gösteriyor. Bu durumlarda doktorun tecrübesi ve beceresi de büyük önem taşıyor. Zorlu vakalarda kardiyologların Cre8 stenti kullanmayı tercih etmeleri, bu işi ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor.” ifadesinde bulunarak;              

“Hekimlerimizle ve yöneticilerimizle birlikte inanır, güvenir ve el ele verirsek bu işi büyütürüz. Tüm zorlu koşullara rağmen, bu yatırımı ülkenin gurur duyacağı milli bir servet haline gelmek için uğraşıyoruz.”  yorumunda bulundu.

Alvimedica, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından Nisan 2018 de ilan edilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına dahil olan 19 firma arasında yer almaktadır. İlk kez medikal cihazlar alanındaki projelerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alınarak teşvik verilmiştir. Türkiye’de medikal cihazlar üretimi alanında bu desteğe uygun görülen tek firmadır.  

Türkiye’de 120 milyon dolar büyüklüğündeki stent pazarındaki ürünlerin yüzde 95’i ithal ediliyor. Dünyadaki stent pazari 10 milyon adet üzerinden 8 milyar dolar civarında seyrediyor. Türkiye stent pazarında dışa bağımlılığın önüne geçebilmek için, yerli üretime koruma gelmesi ve öncelikle tercih edilerek, desteklenmesi gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde