Patrik Prosko, ‘Anamorfoz Atatürk’ eserinin NFT'sini kaç bin dolara satıyor?

Patrik Prosko, ‘Anamorfoz Atatürk’ eserinin NFT'sini kaç bin dolara satıyor?

Çekyalı Heykeltıraş Patrik Prosko imzası taşıyan ‘Anamorfoz Atatürk’ eserinin NFT'si internetten satışa çıkarıldı.

Patrik Prosko, ‘Anamorfoz Atatürk’ eserinin NFT'sini kaç bin dolara satıyor?
16px
24px
25.10.2021 11:24
ABONE OLgoogle

Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerini simgeleyen ve yapımı yaklaşık üç ay süren Çekyalı Heykeltraş Patrik Prosko imzalı 'Anamorfoz Atatürk Projesi', ilk olarak Marble İzmir Fuarı'nda sergilenmişti. 93 farklı temadan 539 parçanın toplamı olarak ortaya çıkan eser, fuar ziyaretçilerinden ilgi görmüştü.

‘Anamorfoz Atatürk’ eseri 29 Ekim’den itibaren de Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek.

Çekyalı Heykeltıraş Patrik Prosko, Temmer Marble’ın katkılarıyla yapılan, ‘Anamorfoz Atatürk’ eserinin NFT'sini internetten satışa çıkardı. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 23, 2021

NE KADAR İSTİYOR?

Patronlardunyasi.com'un haberine göre Prosko, sosyal medyadan Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni anamorfik NFT'sini satışa çıkardığını duyurdu. Prosko, NFT için 19.38 etherium (80.951 Dolar) istiyor.

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 22, 2021

Temmer Marble, ‘Anamorfoz Atatürk’ eseri için Patrik Prosko'ya oldukça yüklü miktarda ödeme yapmıştı.

Birçoğu o döneme ait olan toplam 539 parçadan oluşan eser, Atatürk'ün hayatını ve değerlerini simgeleyen objelerin birleşiminden oluşuyor.

Kökeni Yunanca'dan gelen 'Anamorfoz'un, yansıma ve perspektif üzerine kurulu bir sanat anlayışı olduğu belirtilen eser,  üç boyutlu enstalasyon olmasına rağmen doğru açıdan bakıldığında iki boyutlu bir sanat eseri olarak yansıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde