Pandemi nedeniyle 6,8 milyar dolar zarar etti

Pandemi nedeniyle 6,8 milyar dolar zarar etti

2019 yılında 8,5 milyar dolarlık çok daha büyük bir zarar açıklayan Uber, geçen yılı 6,8 milyar dolar zararla kapattı.

Pandemi nedeniyle 6,8 milyar dolar zarar etti
16px
24px
12.02.2021 13:02
ABONE OLgoogle

Pandemiden olumsuz etkilenen şirketlerden birisi olan araç çağırma uygulaması Uber, geçen yıl 6.8 milyar dolar kaybetti.

CNN Business'ta yer alan habere göre, Uber'in dördüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıkladığı yıllık kayıp, 2019'da kaybettiği 8,5 milyar dolara göre önemli bir düşüşü temsil ediyor.

Uber, bir önceki yılın dev zararını azaltmak amacıyla geçen yıl maliyetli girişimlerini elden çıkardı, personel azalttı ve “kârlı büyüme”ye odaklandı. CFO Nelson Chai yaptığı açıklamada, "2021'de kârlılık hedeflerimize ulaşma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz" dedi.

2019 yılına göre biraz daha iyileşme sürecine giren Uber'in gelirinde yine de pandeminin "Rides" işi üzerindeki etkisi nedeniyle azalma oldu. Rides’ın geliri yüzde 52 oranında azalarak 1,5 milyar dolara geriledi.

Şirketin yemek teslimat işi Eats’in geliri ise dördünü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 224 oranında artarak 1,4 milyar dolar oldu.

Uber son aylarda teslimat portföyünü büyütmeye çalışıyor. Nitekim temmuz ayında, küçük çaplı gıda teslimat rakiplerinden biri olan Postmates’i 2,65 milyar dolara satın aldı. Şirket geçen hafta da alkollü içecek teslimat startup’ı Drizly’yi satın aldı. 

Şirket otonom araç araştırma birimi ve uçan taksi operasyonlarını ise geçen aralık ayında sattı.

Geçmişte ciddi kayıplar yaşayan Uber, corona virüs etkisiyle geçen yılın ilk yarısında personelinin yaklaşık yüzde 25'ini azaltmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde