Pandemi kurumsal iş yerlerinin önemini ortaya çıkardı

Pandemi kurumsal iş yerlerinin önemini ortaya çıkardı

İş dünyası Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen 109. ILO Çalışma Konferansı kapsamında bir araya geldi. 

Pandemi kurumsal iş yerlerinin önemini ortaya çıkardı
16px
24px
08.06.2021 08:49
ABONE OLgoogle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye KamuSen Genel Başkanı Önder Kahveci ve konfederasyon temsilcileriyle Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen 109. ILO Çalışma Konferansı kapsamında bir araya geldi. 

Bakan Bilgin, salgın döneminde çalışma hayatı ile ilgili yapılanlara dikkati çekerek, işçi, işveren ve devlet arasındaki sosyal diyalogun önemine değindi.

Gelecek 20-25 yılda gerçekleşmesi beklenen yeni çalışma biçimlerinin salgın sürecinde doğrudan uygulamaya konulduğuna dikkati çeken Bilgin, bu çalışmaların da kayıt içine girmesi ve hukuki eksikliklerin giderilmesinin önemine vurgu yaptı. 

SALGININ ÇALIŞMA HAYATINA ETKİSİ

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da salgın döneminde kurumsal, kayıtlı, örgütlü iş yerlerinin farkının ortaya çıktığını belirtti.

Akkol, Türkiye'nin dünya çapında güzel uygulamalar ortaya koyduğunu, kısa çalışmada devletin işverenlerin ve çalışanların arkasında durduğunu söyledi.

Kayıt dışı çalışanların ise kısa çalışma ödeneğinden yararlanamadığını dile getiren Akkol, “Biz kayıtlı, kurumsal, örgüttü istihdamın TİSK olarak arkasındayız.” diye konuştu.

Akkol, dünyada yaşanan değişime dikkati çekerek, gençleri geleceğe hazırlayacak eğitimlerin önünün açılması gerektiğine vurgu yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde