Pamukkale Üniversitesi’nde kişiye özel atamaya mahkemeden engel

Pamukkale Üniversitesi’nde kişiye özel atamaya mahkemeden engel

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) öğretim üyesi olarak alınmak istenen AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan’ın ataması, ‘hukuka ve hizmet gereklerine aykırı’ bulunarak mahkeme tarafından durduruldu.

Pamukkale Üniversitesi’nde kişiye özel atamaya mahkemeden engel
16px
24px
30.11.2020 13:34
ABONE OLgoogle

Yasemin Tin Arslan’ın atamasına, YÖK’e ve PAÜ Rektörlüğü’ne “Temel hemşirelik eğitimi görmemiş birinin, bu kadroya atanması mümkün değildir” denilerek itiraz edildi. Söz konusu atama yargıya taşındı.

Yaklaşık bir yıl devam eden mahkeme süreci sonunda, mahkeme atamayı ‘hukuka ve hizmet gereklerine aykırı’ bularak iptal etti. Kararın ardından bir açıklama yayımlayan Türk Hemşireler Derneği tarafından “Hemşirelik Akademik kadrosuna, yargı dışı atamaya yargı dur dedi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle dendi: “Mahkeme dava konusu işlemi hukuka ve hizmet gereklerine aykırı bularak yürütmesini durdurmuştur.”

Geçen yıl kasım ayında Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi alımı ilanı yapılmıştı. AKP’li Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan’ın, ‘kişiye özel’ ilanla atamasının yapılmıştı. Tin ise PAÜ yönetimiyle bu konuda görüşmediğini ve baskı yapmadığını ileri sürmüştü.

Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde