Paksoy kardeşlerin davasında dikkat çeken çağrı

Paksoy kardeşlerin davasında dikkat çeken çağrı

Boston Üniversitesi mezunu 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu'nu “kasten öldürdükleri” iddiasıyla yargılanan Paksoy Holding'in veliahtları Mahmut Emre ve Can Paksoy kardeşlerin davası kamuoyunun gündeminde kalmayı sürdürüyor...

Paksoy kardeşlerin davasında dikkat çeken çağrı
16px
24px
21.11.2019 05:43
ABONE OLgoogle

Yargılama süreci, Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun (24) cesedi, 26 Eylül 2010’da Beyoğlu’nda Paksoy kardeşlerin dairesinin bulunduğu 10 katlı apartmanın havalandırma boşluğunda bulunmasıyla başlamıştı.

İncelenen görüntülerde her iki kardeşin o gece bir kulüpte ve apartman girişinde görüntüleri tespit edildi. Paksoy Holding’in veliahtları Mahmut Emre Paksoy ile kardeşi Can Paksoy hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Paksoy kardeşler, Sinem’in intihar ettiğini iddia ederken, genç kızın ailesi, kızlarının cinayete kurban gittiğini ileri sürdü.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava 4 yıl sürdü. Kısa süre tutuklu kalan Paksoylar, 2014 Aralık ayında beraat etti. Mahkeme, kasten ya da dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyetle ilgili yeterli delil elde edilemediğini bildirdi.

Hayatını kaybeden genç kızın ailesi, 'Usul ve yasaya aykırı olduğu' gerekçesiyle kararı temyiz etti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da, kovuşturma evresinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’a duruşmaların bildirilmediği, sanıkların olayın gerçekleştiği evdeki sabit telefon ile olay gecesi kimlerle konuştuğuna ilişkin yeterli araştırmanın yapılmadığı, Sinem’in yüzüstü düşmesine rağmen, başının arkasındaki şişliğin ve yaraların ne zaman oluştuğu konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmadığı ve Sinem'in iç çamaşırlarının ters giydirildiğinin öne sürüldüğü, vücudunda ve sutyeninde sanıkların DNA’sının bulunduğu iddia edilmesine rağmen bu elbiseyi giyen kişinin arkasındaki fermuarı tek başına kapatıp kapatamayacağının araştırılmaması nedenleriyle beraat kararının bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesini değerlendiren Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 23 Mayıs 2018'de Paksoy kardeşler hakkında verilen beraat kararının bozulmasına karar verdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek karar duruşması ise yarın 14.30’da görülecek.

Bu kapsamda da Erköseoğlu’nun ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mahkemeye son bir başvuru yaptı.

Başvuruda, “Sayın Başkanlığınızın kararını tesis ederken, gerek müvekkil ve gerekse diğer katılanların vicdanlarını rahatlatacak hiçbir kuşkuya mahal bırakmayacak derecede olayı aydınlatıp, kamunun adalete olan inancını ve er geç tecellisini bir kez daha gösterecek emsal nitelikte bir karar kurulması hususundaki hassasiyetimizi gözetmesini önemle talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başvuruda, sanıklara ait DNA eşleştirmelerinin birebir uyduğu da vurgulandı. Epözdemir başvurusunda, sanık Can'ın, ölümün yaşandığı andan sonra önce neden ambulansı değil de babasını aradığı sorguladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde