Pakdemirli: Doktor-avukat hububat stokçuluğuna başladı

Pakdemirli: Doktor-avukat hububat stokçuluğuna başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin ürünlerini Toprak Mahsülleri Ofisi'ne getirmesini istedi.

Pakdemirli: Doktor-avukat hububat stokçuluğuna başladı
16px
24px
21.07.2020 07:47
ABONE OLgoogle

Çumra’da düzenlenen Hasat Bayramı ile Konya Ticaret Borsası’nın lisanslı depoculuk iştiraki olan ASLİDAŞ Çumra Şubesi’nin açılışına katılan Pakdemirli “Toprak Mahsülleri Ofisi gerektiğinde üretici lehine regülasyon yapıyor. Bugün sanayicisi alsa önemli değil ama bakıyorum, doktoru, avukatı, eczacısı hububat almaya başladı. Ama bunu spekülatif amaçlı aldıklarını görüyoruz” dedi.

TEDBİR ALACAĞIZ

Pakdemirli “Bununla ilgili üretici lehine bir dönem olduğu ve hasat dönemi devam ettiği için sesimizi çıkarmıyoruz. Ama hasat dönemi bitince TMO olarak bu konuyla ilgili tedbiri de alacağız” diye konuştu.

PAKDEMİRLİ HASAT YAPTI

ASLİDAŞ’ın Çumra Şubesi’ni açan Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler Gökhüyük Mahallesi’ndeki bir tarlada biçerdöverle buğday hasadı yaptı. 

ÜRETİCİYE LİSANSLI DEPO DESTEĞİ

Lisanslı depoculuğun önemine dikkati çeken Pakdemirli “Çiftçi hasat sonu para kazanmak için ürününü hemen satmak zorunda değil. Ürününü lisanlı depolara koyarak ve Ziraat Bankası’ndan faizsiz kredi kullanarak işlerini yürütebiliyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde