POL-NET yine çöktü, kuyruklar uzadı

POL-NET yine çöktü, kuyruklar uzadı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün pasaport işlemlerini yaptığı POL-NET bilgisayar sisteminde dün akşam meydana gelen ve 6.5 saatte giderilen arıza, sabah saatlerinde tekrarladı.

POL-NET yine çöktü, kuyruklar uzadı
16px
24px
27.10.2016 10:52
ABONE OLgoogle

Bu nedenle Avrupa'ya giriş-çıkışların yapılamadığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda 6 kilometrelik TIR kuyruğu, sistem arızası nedeniyle 10 kilometreye uzadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün pasaport işlemlerini yaptığı POL-NET bilgisayar sistemi dün akşam 19.00 sıralarında veri tabanındaki arıza nedeniyle kullanılamadı. Yaklaşık 6.5 saat süren arıza nedeniyle güm gümrüklerde yoğunluk oluştu.

Avrupa’ya açılan ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarında da giriş-çıkış işlemleri 01.30’a kadar yapılamadı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda arıza nedeniyle Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen TIR araçları yaklaşık 6 kilometre kuyruk oluşturdu. POL-NET sisteminin sabah saatlerinde yeniden arızalanması üzerine gümrüklerdeki yoğunluk artarken, Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki TIR kuyruğu da 10 kilometreyi geçti. Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli de ise kuyruk 3 kilometreyi buldu.

KAÇAK ENDİŞESİYLE NÖBET TUTUYORLAR

Bulgaristan’a çıkış yapmak için kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri sıranın kendilerine gelmesini beklerken, araçlarına izinsiz Suriyeli kaçakların binmesinden endişe ettiklerini söyledi. Uykusuz bir şekilde bekleyen sürücüler TIR dorselerine kaçak binmesin diye nöbetleşerek beklemek zorunda olduklarını ifade etti.

İstanbul’dan yüklediği ihraç yükünü Fransa’ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda gelen TIR sürücüsü İbrahim Polat, her geldiklerinde kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Biz her hafta burada böyle bekliyoruz. Bizim her türlü sorunumuz var bizimle ilgilenen yok. Kuyrukta beklerken aracımıza ‘Suriyeli kaçak binecek’ diye korkuyoruz. Bizde çareyi nöbetleşerek beklemekte bulduk. Araçlarımızı sürekli kontrol ediyoruz” dedi.

Diğer TIR sürücüleri de sınırda neden beklediklerini bilmediklerinden yakınarak, kuyrukta beklerken ihtiyaçlarını karşılayacak tesisin olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde