PAGEV'de tüzük çiğnendi! Yavuz Eroğlu 3.ncü kez başkan seçildi

PAGEV'de tüzük çiğnendi! Yavuz Eroğlu 3.ncü kez başkan seçildi

Türkiye’nin önde gelen plastik sanayicilerinin oluşturduğu PAGEV'de "üst üste iki dönemden fazla seçilemez" kuralı çiğnendi. Yavuz Eroğlu, 3.ncü kez başkan seçildi.

PAGEV'de tüzük çiğnendi! Yavuz Eroğlu 3.ncü kez başkan seçildi
16px
24px
01.02.2020 16:17
ABONE OLgoogle

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (PAGEV),  Genel Kurul’unda tüzük gereği Başkan, Başkan Yardımcısı ve yenilenen üç Yönetim Kurulu Üyesini seçti.

İstanbul Hilton Bomonti Otel’de yapılan ve PAGEV tarihinin en geniş katılımlı seçiminde PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, yeniden Başkanlığa seçildi.

Yavuz Eroğlu, İKMİB'de 12 yıldır başkanık koltuğunda oturan Murat Akyüz için, "12 yıl koltukta oturan başkandan bıktık" demişti. Şimdi Eroğlu'da Murat Akyüz'ün yolunda ilerliyor...

PAGEV 2019 Genel Kurulu’nda Yapılan Seçimde Yeni Yönetim şöyle şekillendi:

PAGEV YÖNETİM KURULU

Yavuz Eroğlu – Sem Plastik San. ve Tic. A.Ş. (Başkan)

Ahmet Meriç – Former Makine A.Ş. (1. Başkan Yardımcısı)

Abdullah Karatepe – Öznar Plastik LTD. ŞTİ. (Yönetim Kurulu Asil Üyesi)

İsmail Eren Ünlü – Akümsan Plastik Ürrünleri San. Tic. A.Ş. (Yönetim Kurulu Asil Üyesi)

Yavuz Biçer – SPS Senur Plastik Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. (Yönetim Kurulu Asil Üyesi)  Seçime bir gün kala PAGEV’de tüzük tartışması

TÜZÜK GEREĞİ İKİ DÖNEMDEN FAZLA SEÇİLEMEZ

Bir vakıf olan PAGEV’in vakıf resmi senedinin ikinci bölümünde yer alan yönetim hükümleri başlığı altındaki yönetmenler kurulunu düzenleyen onuncu maddesi şöyle: 

“Yönetmenler Kurulu, Vakfın en yetkili yürütme ve uygulama organı olup her yıl görev süresi sona erenlerin yerine yapılan seçimlerle tamamlanan, Yönetmenler Genel Toplantısı Başkanı ve Birinci Başkan Yardımcısı ile Yönetmenler Genel Toplantısı’nda gizli oyla üç yıllık süre için seçilen dokuz asil ve dokuz yedek üyeden oluşur. ‘Madde 9.4’ uyarınca Yönetmenler Kurulu’nda da görevli bulunacak Yönetmenler Genel Toplantısı Başkanı üst üste iki dönemden fazla seçilemez.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde