Özyeğin nasıl bir Aile Anayasası oluşturdu?

Özyeğin nasıl bir Aile Anayasası oluşturdu?

Ekim ayında başkanlık görevini Hüsnü Özyeğin’den devralan FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Aile Anayasaları anlattı

Özyeğin nasıl bir Aile Anayasası oluşturdu?
16px
24px
12.12.2019 14:53
ABONE OLgoogle

Zirve kapsamında düzenlenen, moderatörlüğünü Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş’ın üstlendiği “Şirketlerde, Özellikle de Aile Şirketlerinde Jenerasyonlar Arası Geçişler ve Sürdürebilirlik” konulu söyleşinin konuğu; Ekim ayında başkanlık görevini Hüsnü Özyeğin’den devralan FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin oldu.

Başkanlık görev devrinin yıllar öncesine dayanan, eğitim hayatı ile başlayan bir süreci kapsadığını anlatan Murat Özyeğin, grup dışında ve grup içinde çok farklı alanlarda tecrübe kazanma şansı edindiği, ancak tüm bunlar içindeki en büyük şansının Hüsnü Özyeğin olduğuna dikkat çekti.  FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Murat Özyeğin getirildi Özyeğin, “Yıllar boyu beni ve kız kardeşim Ayşecan Özyeğin’i bir takım oyuncusu olarak kabul eden hata yapmamıza, hatalardan ders çıkarmamıza izin veren bir Hüsnü Özyeğin olmasaydı bu sorumluluğu almamız çok daha zor olurdu. Bence görevi devralmak bir tarafa, asıl, devretmek büyük bir erdemdir” dedi.

Gelecek jenerasyonları da kapsayan aile anayasası…

Murat Özyeğin: “Yaklaşık 14 ay evvel devir konusu gündeme geldiğinde, o ay danışma kurulu toplantısı için gittiğim Harvard Bussiness School’da Dekan Dean Nitin Nohria’nın yönlendirdiği bir uzmandan destek alarak Aile Anayasamızı oluşturduk. Sadece bu jenerasyonu değil, gelecek jenerasyonları da kapsayan, sürdürülebilir, onların da işe giriş kurallarını ve farklı konulardaki haklarını, limitasyonlarını belirleyen bir sistem kurduk. Kurum içindeki kurumsallaşmanın ve yöneticilerimizin önemini, değerlerimizi ortaya koyan aile anayasamızı yazdık. Amacımız ileriki jenerasyonların da kurucumuz Hüsnü Özyeğin’in değerlerini benimsemesi. Bu çalışmamız ile pek çok aile şirketine de ilham verdiğimizi düşünüyorum” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde