Öztrak: Son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakıldı

Öztrak: Son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakıldı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ekonomiye dair yaptığı açıklamalara tepki gösterdi

Öztrak: Son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakıldı
16px
24px
30.09.2022 06:12
ABONE OLgoogle

Öztrak, "Nebati Bakan ‘Epistemolojik kopuş’, ‘Nöro ekonomi’ derken son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakmış. 20 Mayıs'tan bu yana, tek bir haftada yakılan en yüksek döviz rezervi" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“MİLLETTEN KOPUŞUN DIŞA VURUMU”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Nebati’nin sözlerinin yer aldığı haberi sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Öztrak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* “Milleti perişan ettikleri yetmedi. Üstüne milletle eğlenmeye kalkıyorlar!

* Cümledeki; ‘Davranışsal ekonomi', hükümetin davranış bozukluğunun, ‘Nöro ekonomi', nörolojik sıkıntılarının, ‘Epistomolojik kopuş' da, milletten kopuşun dışa vurumu olsa gerek.

“SON BİR HAFTADA 2,5 MİLYAR DOLAR DÖVİZ REZERVİ YAKMIŞ”

* Nebati Bakan ‘Epistemolojik kopuş', ‘Nöro ekonomi' derken son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakmış. 20 Mayıs’tan bu yana, tek bir haftada yakılan en yüksek döviz rezervi. SWAP hariç net rezervler -55,4 milyar dolar ile 21 Ocak haftasından bu yana en düşük seviyesinde.”

BİR TEPKİ DE İYİ PARTİ’DEN

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sözlerine bir tepki de İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dikbayır, “Bu söylediğini kağıda bakmadan bir kere daha ezbere söyleyebilirsen seni bir ay eleştirmeyeceğiz. Söz…” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde