Özkan Karaca'dan 'Oy' iddiasına açıklama

Özkan Karaca'dan 'Oy' iddiasına açıklama

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (İHKİB) 6 Nisan’da yapılacak olağan genel kurulda Başkan adayı olan Özkan Karaca'dan açıklama....

Özkan Karaca'dan 'Oy' iddiasına açıklama
16px
24px
23.03.2022 18:22
ABONE OLgoogle

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (İHKİB) 6 Nisan’da yapılacak olağan genel kurulda Başkan adayı olan Özkan Karaca'nın adı kesinleşen listelerde yer almadı.

Patronlardunyasi.com'un "Özkan Karaca 6 Nisan’da İHKİB’in seçimli olağan genel kurul toplantısında oy kullanamayacak" haberi üzerine Karaca bir açıklama gönderdi.

Açıklama aynen şöyle: 

"Patronlar Dünyası ilk kurulduğundan beri üyesiyim ve keyifle  takip ediyorum. 
Halen İHKİB YÖNETİM KURULU ÜYESİYİM ve bildiğiniz üzere 06 Nisan 2022’de yapılacak olan İHKİB YK’lu başkanlığına adayım.  İHKİB Başkan Adayı Özkan Karaca’ya büyük şok
 
23.03.2022 tarihinde şahsım adına yapmış olduğunuz haber içerik olarak yanlış anlaşılmalar sebep olmuştur ve kamuoyunda benim seçime katılamayacağım ve İHKİB başkan adayı olamayacağım şeklinde yorumlanmaktadır.

Seçim günü oy kullanamayacağım gibi bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Gerçek ise oluşturulmak istenen algının tam tersi. Oy verme hakkımı, seçim günü yoğunluğumdan ötürü bilinçli olarak kullanmayacağım. Yani bu durumu bilinçli olarak tercih eden benim. Kaldı ki geçmiş dönem seçimlerde bazı başkan adaylarının da seçim günü yoğunluğundan ötürü oy kullanmadığı iyi araştırılırsa görülecektir.

Belirtmek isterim ki İhracatçılar Birliğinde seçimlere tüzel kişilikler veya şahıs firmaları kendi adıyla aday olabilirler ve YK’ya girme şartlarına sahip olan şirketler ve şahıs firmaları YK’ya girebilirler, Benim sahibi ve Yönetim kurulu başkanı , imza yetkilisi olduğum ULTRA ÇORAP TEKSTİL San. Ve TİC.A.Ş ve  KARİNA TEKSTİL ve DIŞ TİC.A.Ş.   şirketlerim hazirun listesinde  bulunmaktadır dolayısıyla oy kullanma hakkına , Yönetim Kuruluna seçilme hakkına sahiptir ve Tüzel kişilik olarak seçime katılma ve seçilme hakkım bulunmaktadır.
Bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini rica ediyorum.

Saygılarımla
ÖZKAN KARACA
İHKİB YÖNETİM KURULU ÜYESİ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde