Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek’i savundu

Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek’i savundu

Mehmet Şimşek için "Sigaradan akaryakıta, iletişimden ulaştırmaya kadar zamlar yapmaya başlıyor" diyen CHP'li Özgür Karabat tepkileri üzerine çekti. Özgür Demirtaş ise "Mehmet Şimşek daha yeni geldi. Zamları onun yaptığını söylemek haksızlık" açıklamasını yaptı.

Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek’i savundu
16px
24px
05.06.2023 22:38
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesiyle birlikte tartışmalar da şimdiden başladı. Gün içerisinde CHP Ekonomi Masası Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Mehmet Şimşek ile ilgili “Mehmet Şimşek, sigaradan akaryakıta, iletişimden ulaştırmaya kadar zamlar yapmaya başlıyor” diyerek tepkileri üzerine çekmişti.

Karabat’ın bu açıklamasına Özgür Demirtaş’tan cevap geldi. Söz konusu gelecek olan zamları Mehmet Şimşek’in yaptığını söylemenin yanlış olacağını ifade eden Demirtaş, “Zamlar tam aksine bundan önceki heteredoks ekonomi modelinin duvara toslaması kaynaklı. Eğer problemin tam nedenini bilmezsek çözüme ulaşamayız” dedi.

NE OLMUŞTU

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in ekonomik krizin faturasını, getirilen zamlarla halka keseceği değerlendirmesi yaptı.

Karabat, Şimşek'in sigaradan akaryakıta, iletişimden ulaştırmaya kadar zamlar yapmaya başladığını hatılatarak, "Ülkede bozulan gelir dağılımını düzeltmek yerine, yine dolaylı vergilerle halkın sırtına binecek. Kamuda israf engellenmeyecek, tasarruf yapılmayacak ama vatandaş sürekli vergi ödeyecek" demişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde