Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan TEİAŞ açıklaması

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan TEİAŞ açıklaması

TEİAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek, çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan TEİAŞ açıklaması
16px
24px
06.07.2021 13:11
ABONE OLgoogle

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş'nin özelleştirilmesine ilişkin olarak yapılan açıklamada, "TEİAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek, çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil" denildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı , hafta sonu yayınlanan Cumhurbaşkanı Karanamesiyle özelleştirme kapsamına alınan Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) hakkında açıklama yaptı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), TEİAŞ'ın halka arz yöntemiyle özelleştirileceğini ve çoğunluk hissesini kamuda kalacağını duyurdu.

Açıklamada, "Kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mevcut durumda TEİAŞ sadece özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ’ın ve personelinin mevcut statüsü ile Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir. TEİAŞ’ın azınlık düzeyindeki bir payı halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına güçlü ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılması hedeflenmektedir. Böylelikle, TEİAŞ’ta kamu denetimine ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız denetim ve kurumsal yönetim gibi halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde