Özdağ'dan, Botaş, THY ve TCDD satılacak iddiası

Özdağ'dan, Botaş, THY ve TCDD satılacak iddiası

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BOTAŞ’ı, Türk Hava Yolları’nı ve Devlet Demiryollarını satmaya hazırlandığını söyledi.

Özdağ'dan, Botaş, THY ve TCDD satılacak iddiası
16px
24px
30.05.2023 11:11
ABONE OLgoogle

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sonrası Zafer Partisi Genel Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim süreci, CHP ile imzalanan protokol, sığınmacılar ve seçim sonrası süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdağ, "Erdoğan seçimleri yabancıların oyları olmadan kazansaydı kendisini tebrik ederdim. Ancak Erdoğan seçimleri büyük ölçüde Türk halkının seçme ve seçilme hürriyetini kısıtlayan yabancı seçmen ithaliyle kazanmıştır. Zafer Partisi, Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmemekte kararlıdır” dedi.

SİNERJİ YARATTIK

Özdağ, Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokolün seçmende sinerji yarattığını belirtirken,  ikinci turda katılım oranlarının düşmesine rağmen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunun arttığını belirtti. Özdağ, "Bu matematiksel durum, bizlere Sayın Sinan Oğan'ın oylarının ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneldiğini gösterdi. Son 3,5 günde, protokolün imzalanmasından sonra da Millet İttifakı içindeki belirli mücadelelerden dolayı Zafer Partisi'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceği destek konusunda elimiz kolumuz bağlanmıştır. Eğer elimiz kolumuz bağlanmasaydı etkimiz çok daha fazla olurdu. Ancak bu süre içinde Zafer Partisi, üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır" ifadelerini kullandı.

"SONUÇ ÇOK FARKLI OLURDU"

Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokole ilişkin soru üzerine, "CHP ile imzaladığımız protokolde ortaya konulan hususlar, bundan 3 ay önce ortaya konulsaydı ve Zafer Partisi'nin seçimlerden sonra Kemal Bey'in kazanması durumunda Türk siyasetinde oynayacağı rol, açık yüreklilikle ortaya konsaydı, bazı Millet İttifakı paydaşlarının Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır baskı altına alma girişimleri olmasaydı, hiçbir faydaları yoktu bence, ama keşke Kemal Bey'e zarar vermeselerdi, sonuç çok daha farkı olurdu. Bu seçim kazanılmayacak bir seçim değildi" açıklamasında bulundu.

SON VARLIKLARI SATMAYA HAZIRLANIYORLAR 

Özdağ, konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde de bulunurken, “AKP hükümeti, Erdoğan bunu başaramayacaktır ve Türk milletinin son varlıklarını BOTAŞ'ı, Türk Hava Yolları'nı, Devlet Demiryolları'nı satmaya hazırlanmaktadır. Açıkçası Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir ve Anadolu üzerinde sadece milletimiz, o da sığınmacıların belirleyeceği çerçevede yaşamaya başlamıştır” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE ORTAYA ATILMIŞTI

BOTAŞ’in yönetimini devralmak için müzakarelere yürütüldüğüne yönelik iddialara Rus enerji şirketi Gazprom’dan yazılı bir açıklama gelmiş ve bu iddiaları yalanlamıştı. Açıklamada,BOTAŞ'ın Gazprom yönetimine devredilmesine ilişkin iddia edilen müzakereler veya niyetler hakkında bazı Türk medyasında yer alan bilgiler tamamen gerçek dışıdır” denildi.

BOTAŞ’tan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu iddialar yalanlanarak, “Türkiye’nin enerji sektöründeki öncü kamu kuruluşu olan BOTAŞ’ın Gazprom dahil olmak üzere herhangi bir ülke veya şirkete satılması veya devredilmesi iddialarının gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır” ifadesi kullanılmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda da THY’nin Katarlılara satılacağı sosyal medyada geniş yankı bulmuş ve THY yetkileri de bu iddiaların asılsız olduğunu belirtmişti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YALANLADI

Ümit Özdağ'ın bugün düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği "Erdoğan THY, BOTAŞ ve Demiryollarını satmaya hazırlanmaktadır" iddiasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalanladı. İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' tarafından yapılan açıklamada "'BOTAŞ, Türk Hava Yolları ve Devlet Demiryolları satılacak' iddiası doğru değildir. Bahse konu kuruluşların herhangi bir ülke veya şirkete satışı söz konusu değildir" denildi.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde