Özbekistan'ın simge projesini Türk şirket hayata geçirecek

Özbekistan'ın simge projesini Türk şirket hayata geçirecek

Özbekistan, ülkenin kültürel ve tarihi mirasını yansıtacak, alanında dünyanın sayılı tema park projelerinden birini hayata geçirecek

Özbekistan'ın simge projesini Türk şirket hayata geçirecek
16px
24px
03.06.2021 15:52
ABONE OLgoogle

Projenin tasarım sunumu Outdoor Factory tarafından geçtiğimiz günlerde Taşkent’te yapılırken, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev projeyi büyük beğeni ve takdirle karşıladı.

Son yıllarda imza attığı eğlence parkları, müzeler ve anıt çalışmaları ile dünyanın farklı coğrafyalarında adından söz ettiren Outdoor Factory, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, dünyanın en özel projelerinden birini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Projenin tasarım sunumu geçtiğimiz günlerde Taşkent’te, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in de katıldığı bir toplantıda gerçekleştirildi.

Şevket Mirziyoyev’in projeyi büyük beğeni ve takdirle karşıladığı toplantıda, ülkenin vizyonu ve turizm hedefleri de görüşüldü. Söz konusu proje, açılışı geçtiğimiz gün Taşkent’te yapılan Magic City projesinden sonra şehrin simge projesi niteliğinde olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Outdoor Factory Ortağı Sinan Turaman, “Sayın Cumhurbaşkanına değerli fikirlerini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederiz. Özbek sanatçıların ve tarihçilerin yönlendirmesiyle, ikinci etabın hayata geçirilmesi konusunda bizi tercih ettiği için onur duyduk. Özbekistan tarihi önemi ve stratejik konumu nedeniyle zengin bir kültürel mirasa sahip. Outdoor Factory olarak ülkenin tarihi zenginliklerini ön plana çıkaran, çekim noktalarını bir çatı altında toplayan bu tema parkta, meydan projeleri, çocuklar için oyun parkları, kinetik heykeller ve bölgesel konseptler tasarladık. Hedefimiz burayı hem Özbekistan hem de çevre ülkeler için turizm alanında bir çekim merkezi haline getirmek” dedi.

Projenin Özbekistan’ın kültürel milli değerleri ile Taşkent, Buhara, Semerkant ve Hive gibi bölgelerin kentsel kimliklerini yansıtacağını ifade eden Outdoor Factory Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bescelioğlu, “Bu değerli projemizin yanında, Outdoor Factory’nin yurt dışında büyümesi Almanya, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Özbekistan, Katar ve Azerbaycan’da devam ediyor. Özellikle, pandemi döneminde ülkelere katma değer yaratacak projeleri gerçekleştirmekten ve ihracat yoluyla Türkiye’ye değer oluşturmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde