Oto kiralamada hileli senede iki tutuklama

Oto kiralamada hileli senede iki tutuklama

Araç kiralama sözleşmesinin altına gizledikleri senetleri icraya koyan iki kardeşe ilişkin soruşturmada, ender görülen bir karar verildi.

Oto kiralamada hileli senede iki tutuklama
16px
24px
02.02.2021 08:07
ABONE OLgoogle

Geçen hafta ifadeleri alınan iki kardeş sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. ‘Dolandırıcılık’la suçlanan kardeşlerden biri aylık gelirini 250 bin, diğeri ise 2 milyon lira olarak beyan etti.

Hürriyet Gazetesi’nin 1.5 yıl önce ‘Araç kiralayana senet şoku’ başlığı ile gündeme getirdiği olay, birçok tüketicinin başına gelebilecek türden. Merkezi İstanbul Bahçelievler’de bulunan D. I. Oto Kiralama şirketinden araç kiralayan yüzü aşkın kişi, bir süre sonra evlerine gelen haciz yazıları ile şok geçirdi.

Başlangıçta birbirlerinden haberi olmayan mağdurlar, haciz yazılarındaki ismi görünce de duruma anlam veremedi. Soluğu, İstanbul Adliyesi’ndeki icra müdürlüklerinde alan mağdurlar alacaklı olarak Bekir T. (37) ismini görse de olayın perde gerisinde nelerin olduğunu çözemedi.

Mağdurlar birbirlerini buldukça durum giderek netlik kazandı. Sabri T.’nin (44) sahip olduğu D. I. Oto Kiralama şirketinden araç kiraladıkları süreçte, imzaladıkları sözleşmenin içine senet yerleştirildiğini fark eden mağdurlar, söz konusu senetleri, T.’nin kardeşi Bekir T.’nin icraya koyduğunu gördü.

Hileli bir biçimde elde edilen senetler icraya konuldu.

ARAÇ DAHA UCUZ

Senetlerin üzerindeki tutarlar ise 20 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyordu. Öyle ki kimi tutarlar, kiralanan aracın da bedelinin üstündeydi. Kimseye borçlarının olmadığını belirten bir kısım mağdur bir araya gelerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukatlar Meltem Akkaya ile Osman Akkaya’nın imzasını taşıyan suç duyurusu sonrası savcılık, tek tek mağdurların ifadesini aldı.

GELİRİM 2 MİLYON TL

Soruşturma ile ilgili kritik gelişme ise geçen 26 Ocak’ta yaşandı. Savcı Ali Özdemir, şüpheli konumdaki iki kardeşin ifadesini aldı.İki kardeş de ifade işlemleri sonrası, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan isimlerden Sabri T., aylık gelirini 2 milyon lira olarak beyan ederek “Büyük bir mal varlığına sahip olan birisi bu küçük meblağlara tenezzül etmez” dedi.

Aylık 250 bin lira geliri olduğunu söyleyen kardeşi Bekir T. ise savunmasında “Ağabeyim Sabri ile birlikte yüksek yüksek meblağlı işler yaparız” dedi. İki şüphelinin avukatı Adem Ölmez ise, tutuklamanın ağır bir tedbir olacağını belirterek “Burada olsa olsa açığa atılan imzanın kötüye kullanılması suçu olabilir” dese de iki kardeş de tutuklandı. ‘Dolandırıcılık’ dosyalarında, soruşturma sürerken tutuklama kararı nadiren veriliyor.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ SÖZ KONUSU

Bir kısım şikâyetçi adına dosyayı takip eden Av. Osman Akkaya, "Tutuklama kararı her ne kadar olumlu bir gelişme olsa da  dosya henüz sonuçlanmış değil. Tutukluluk kararı dolayısıyla kuvvetli suç şüphesinin varlığından bahsedebiliriz. Şüpheliler hakkında iddianame düzenlenme ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek mümkün. Gelinen bu aşamadan her bir mağdurun mevcut borç ilişkisinden kurtulması için ayrıca hukuk davası açması gerecektir” dedi.

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde