Otellerde sezona 15 Haziran hazırlığı

Otellerde sezona 15 Haziran hazırlığı

Dünya turizmi bu yıl yaz sezonunu Kovid-19’a göre planlıyor. Umudunu kesen İspanya sezonu açmayacak. İtalya’da, uluslararası turizm olmayacak. Türkiye’de iç pazara güvenle ‘15 Haziran’ hazırlığı var

Otellerde sezona 15 Haziran hazırlığı
16px
24px
28.04.2020 05:50
ABONE OLgoogle

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünya turizm sektörü üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Turizmde halihazırda dünyanın en güçlü ülkesi İspanya bu yıl turizm sezonunu açmayacak.

İtalya ise kendi içinde bir turizm planı yapıyor. Salgından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden olan İspanya ve İtalya’daki umutsuzluk, bu yıl özellikle yaz turizminde değişecek sistemlerin de önemli bir göstergesi oluyor. Türkiye’de ise öngörü seyahatlerin mayıs sonunda başlayacağına yönelik.

Kademeli hareket

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, toplum sağlığı açısından Türkiye’nin sağlık sisteminin gücüyle çok büyük başarı sağlamaya devam ettiğini belirtirken, bu açıdan İspanya ve İtalya gibi ülkelerden önce turizm sezonuna başlayabileceğini söyledi. İşler şöyle konuştu:

“Kontrollü uçuşların ve uçuş güvenliğinin sağlanması durumunda insanlarda bir seyahat isteği oluştu. Bir buhran yaşanıyor ve bunun ardından kendini tatile bırakmak isteyenler var. Tesislerde iç pazarla 15 Haziran sonrasında başlayıp ardından Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları, Rusya-Uzak Doğu ile devam edip, en son temmuz sonu gibi İngiltere ve Almanya ile kademeli bir turist ağırlama dönemi planlanıyor. Tabii seyrek bir hareketten bahsediyoruz.”

Kurul, tüm bulaşıcı hastalıklara karşı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Başkanlığında ‘Türkiye Turizm Hijyen Standartları Kurulu’ oluşturuldu. Ersoy’un daha önce açıkladığı sertifikasyon sistemini sağlayacak kurul, turizm tesislerinde her zaman sağlanan standartların üzerine yenilerini ekleyerek, tüm bulaşıcı/salgın hastalık risklerine karşı üst düzey bir savunma sistemi oluşturacak. Turistin otele gelişinden tedarik zincirine kadarki tüm süreçlerinin yönetimi planlanıyor.

Odada ultraviyole

Mehmet İşler’in verdiği bilgilere göre, tesislerin sertifikasyonunu sağlayacak sistemde açık büfelerin paketli sistemle idaresi, havuz sularının kontrolü, şezlong ve masa mesafesi, mal getirim standardı, mutfak ve oda temizlik standartlarına kadar düzenlemeler var. Odalar, çıkan kişiden sonra 4-8 saat arası havalandırılacak, kağıt ve plastik malzeme kullanılmayacak, odaların temizliği ultraviyole (UV) ışınları ile gözden geçirilecek. Çarşaflar tek kullanımlık olacak. Personel sağlığı takipte olacak, her hizmet sonrası dezenfeksiyon uygulanacak.

Duygu Erdoğan/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde