Ortodoks politikada 25, ılımlı ortodoks politikada 30 TL

Ortodoks politikada 25, ılımlı ortodoks politikada 30 TL

JPMorgan, Türkiye’de seçim sonrası için dolar kuru tahminini açıkladı. Bankanın tahminine göre güçlü ortodoks politika senaryosunda dolar TL 25, ılımlı ortodoks politika senaryosunda ise 30 lira olabilir.

Ortodoks politikada 25, ılımlı ortodoks politikada 30 TL
16px
24px
04.05.2023 09:55
ABONE OLgoogle

Amerika merkezli yatırım bankası JPMorgan, 14 Mayıs seçimlerinden sonra ortodoks politikalara güçlü bağlılık oluşması halinde MSCI Türkiye endeksinin dolar bazında yüzde yüzde 74 yükseliş potansiyeline sahip olabileceğini, ılımlı bir dönüş yaşanması halinde ise yüzde 29 düşüş ihtimalinin ortaya çıkabileceğini öngördü.

JPMorgan'ın stratejistleri David Aserkoff ve Inga Q. Galeni tarafından imzalanan 2 Mayıs tarihli raporda, dolar/TL tahminleri güçlü ortodoks politika senaryosunda 25, ılımlı ortodoks politika senaryosunda ise 30 seviyesinde öngörüldü. Banka, Türkiye için nötr bir pozisyon aldığını da belirtti.

Raporda ayrıca, yukarı hareket bekleyen yatırımcılar için bankacılık ve Koç Holding gibi şirketlerin ana yatırım yapılacak yurt içi sektörler olabileceği ifade edildi.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde