Ordudaki intiharlar Pentagon'u harekete geçirdi

Ordudaki intiharlar Pentagon'u harekete geçirdi

ABD hükümeti, ordu içinde giderek artan intihar vakalarına çözüm bulmak için özel bir birim kurdu.

Ordudaki intiharlar Pentagon'u harekete geçirdi
16px
24px
18.03.2023 06:51
ABONE OLgoogle

ABD Savunma Bakanlığı, ordudaki intihar sayılarını düşürmek amacıyla askerlerin psikolojik desteğe erişimini kolaylaştıracak yeni çalışmalar başlattı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından kaleme alınan bildiride, ordudaki intiharların önlenebilirliğinin araştırılması için çalışma grubu kurulması çağırısında bulunuldu.

Çalışma gurubu tarafından yapılacak tavsiye kararlarıyla ilgili fizibilite çalışmasının da yapılmasını isteyen Austin, intiharların önlenmesi için komutanlara ve asker ailelerine daha çok gayret göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

Austin, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) ruh sağlığı uzmanı istihdamının artırılması emri verirken "Çalışma arkadaşlarımız için psikolojik destek imkanları daha geniş kapsamlı ve bu hizmetlere ulaşım kolay olmalı." ifadesini kullandı.

"BİRLİKLERİMİZİN MORALİNİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Austin'in iyileştirme talep ettiği alanların çoğunda hemen çalışma başlatılabileceğini belirtti.

Ryder, "İntiharın tek bir nedeni olmadığını ve belirli bir önleyici tedavinin veya eylemin intiharı tamamen ortadan kaldırmayacağını kabul etsek de birliklerimizin sağlığını ve sıhhatini korumak ve moralini iyileştirmek için her türlü çabayı göstereceğiz." dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde