Orakçıoğlu: TİM'le ilgili çok önemli anlaşmayı duyuracağız

Orakçıoğlu: TİM'le ilgili çok önemli anlaşmayı duyuracağız

TİM Marka Konseyi Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, tekstil ve perakande ihracatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orakçıoğlu: TİM'le ilgili çok önemli anlaşmayı duyuracağız
16px
24px
18.02.2022 13:21
ABONE OLgoogle

Bloomberg HT yayınında dünyanın önemli e ticaret platformlarından JD ile anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen TİM Marka Konseyi Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Anlaşma tüm sektörler bazında olacak. TİM ile yürütülüyor. Böylelikle Çin'e, 800 dolara kadar gümrüksüz satış yapılabilecek" dedi.

Hazır giyimde rakiplerinin yorgun ve enerjisi düşük olması nedeniyle Türkiye'nin tarihi bir fırsata sahip olduğunu belirten Orakçıoğlu, başta İtalya olmak üzere önemli merkezlerde Türkiye markalarının yükselişte olduğunu belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile ortak yürütülen bir çalışma ile dünyanın önde gelen küresel bir e ticaret platformu ile anlaşmanın bitmek üzere olduğu bilgisini veren Orakçıoğlu, "JD ile anlaşma tamamlanmak üzere.Test çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki haftalarda duyuracağız. Bu öneri ilk geldiğinde Çin'de gümrük duvarları çok yüksek, satış yapamayız diye düşündük. Ancak JD müşterilerine 800 dolara kadar gümrüksüz satış yapılabiliyor. Ve bu satışı tüm sektörler yapabilecek" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde