Online ingilizce kursu nedir, nasıl kullanılır, avantajları nelerdir?

Online ingilizce kursu nedir, nasıl kullanılır, avantajları nelerdir?

Online ingilizce öğrenmek, günümüzde yabancı dilini geliştirmek isteyenler için hızlı ve pratik bir yol. Peki, online İngilizce kursu tam olarak nedir? Bu kurslara katılım nasıl sağlanıyor? Online İngilizce kursları dil öğrenmek için gerçekten etkili mi? Bugün bu soruları yanıtlıyoruz. 

Online ingilizce kursu nedir, nasıl kullanılır, avantajları nelerdir?
16px
24px
27.02.2023 09:07
ABONE OLgoogle

İnternetin bize sağladığı faydalar sınırsız. Medeniyetin bilgi deposu olarak kullandığımız internet sayesinde yeni şeyler öğrenmek çok kolay. Fakat çok fazla özgürlüğün de getirdiği sorunlar olabiliyor. Online İngilizce kurs seçimininde de buna dikkat etmek gerekiyor. Bu konunun detaylarını online İngilizce kursu tavsiyesi verdiğimiz alt başlıklarda bulabilirsiniz. 

Online İngilizce Kursu Nedir?

Online İngilizce kursu, internet üzerinden İngilizce dil eğitimi sağlayan kurumlara deniyor. İnternette online İngilizce kursu araması yaptığınız zaman karşınıza birçok seçenek çıkıyor. Bu kurslar, kapsamları ve yöntemleri bakımından birbirinden ayrılıyor. Kimi online İngilizce kursları daha çok konuşma üzerine eğitim veriyor. Daha detaylı bir müfredat sağlayan online İngilizce kursları ise dört temel beceride gelişim sağlıyor: Okuma, yazma, İngilizce konuşma ve dinleme. 

Online İngilizce kurslarının size sunduğu birçok avantaj var. Fakat bu noktada doğru kursu seçmek, çok önemli. 

Online İngilizce Kursu Nasıl Seçilir? 

Online İngilizce kursu seçerken, kurs kapsamını dikkatli bir şekilde inceleyin. Kimi kurslar sadece canlı dersler aracılığıyla eğitim sunuyor. Bu ne yazık ki İngilizce dil bilgisi kurallarını öğrenmek için yeterli değil. Kimi online İngilizce kursları ise sadece yeni kelime öğrenimine yoğunlaşıyor. Çok az sayıdaki online İngilizce kursu ise tam kapsamlı eğitim sağlıyor. 

Online İngilizce Kursu Tavsiyesi

Cambly, Just English, Preply, Dualingo ve Open English gibi online İngilizce kurs ve uygulamalarını karşılaştırdığımız zaman, kapsam ve avantaj bakımından Open English’in öne çıktığını görüyoruz. 

Bu noktada online İngilizce kursu Open English’in öne çıktığı üç özellik var:

Open English, ana dili İngilizce olan TEFL/TESOL sertifikalı öğretmenlerle haftanın 7 günü, günün 24 saati canlı grup dersleri sunuyor. Ayrıca bu öğretmenlerle özel bire bir dersler yapabiliyorsunuz.

Open English, kur bazlı değil; üyelik sistemiyle çalışıyor. Ve sınırsız kullanım hakkı veriyor. Bu özellik diğer hiçbir kursta yok. Yani kursa üye olduğunuz zaman online grup derslerinden ve kurs müfredatından sınırsız yararlanabiliyorsunuz. 

Open English, CEFR temelli online bir müfredat sağlıyor. Bu müfredat sayesinde İngilizce’nin tüm yönlerini seviyenize uygun ders içerikleriyle öğrenebiliyorsunuz. 

Online İngilizce Kursu Nasıl Kullanılır?

Online İngilizce kursları için size bir bilgisayar, tablet ya da telefon gerekiyor. İnternet bağlantısı aracılığıyla kurs platformlarına bağlanıyorsunuz. Ve görüntülü konuşma arayüzleri aracılığıyla öğretmenlere bağlanıyorsunuz. Böylece bilgisayarınız, tabletiniz ya da telefonunuz üzerinden canlı dersler yapıyorsunuz. 

Online İngilizce kursunun kullanım şekilleri kurstan kursa göre değişiyor. Bu noktada online kursun müşteri temsilcileri size destek oluyor. Örneğin Open English’te size özel müşteri temsilcisiyle platform turuna çıkıyorsunuz. Böylece canlı online İngilizce derslere nasıl katılacağınızı öğreniyorsunuz. Ayrıca kurs platformunu nasıl kullanacağınızı keşfediyorsunuz. 

Online İngilizce Kursunun Avantajları Nelerdir?

Günümüzde online İngilizce kursu avantajlarıyla öne çıkan bir öğrenme yöntemi. İşte karşınızda online İngilizce kursu avantajları:

Esneklik 

Online İngilizce kursları sizi zaman ve mekandan bağımsız kılıyor. Geleneksel İngilizce okullarında belli bir programı takip etmeniz gerekiyor. Kurs saatlerinde kurs binasında olmanız gerekiyor. Yani onların programına uyuyorsunuz. Online İngilizce kurslarında ise istediğiniz zaman dilediğiniz yerde İngilizce öğrenebilirsiniz. 

Ana Dili İngilizce Olan Eğitmenler

Online İngilizce kursları sayesinde dünyanın birçok yerindeki ana dili İngilizce olan öğretmenlere ulaşabiliyorsunuz. Geleneksel kurslarda bu şans çok düşük. Ana dili İngilizce olan öğretmenler, bu dilin içinden geldikleri için onlarla ders çalışmak daha verimli oluyor. 

Örneğin online İngilizce kursu Open English’te 2000’den fazla TEFL/TESOL sertifikalı ana dili İngilizce olan öğretmen 7/24 ders veriyor. Öğrenciler, grup derslerinde bu eğitmenlerle ders işliyor, hatta isterlerse ve eğitim paketlerine dahilse bire bir özel ders yapabiliyorlar. 

Online İngilizce kursunuzu seçerken, öğretmenlerin sertifikalarına bakmayı da unutmayın. İngilizce öğrenmek, öğrenim tekniklerini bilen ve bu alanda akademik eğitim almış kişilerle çok daha kolay. 

Zaman Tasarrufu

Günümüzde zaman en değerli şeylerden biri. Artık hayatı çok daha hızlı yaşıyoruz. İş ve akademik dünyada da rekabet her geçen daha artıyor. Bu noktada kendimizi geliştirirken zaman yönetimi yapabilmemiz çok önemli.

Online İngilizce kursları, size zaman tasarrufu yapma şansı veriyor. Geleneksel kurslara giderken yola harcayacağınız vakti düşünün. Özellikle büyükşehirlerde günün 2 saatini yolda harcamanız olası. Online İngilizce kurslarında bu 2 saati eğitime ayırarak en konforunda öğrenebiliyorsunuz. 

Daha Fazla Ders İçeriği 

Online İngilizce kurslarının en büyük avantajlarından biri, internetin gücü sayesinde, size sınırsız bilgi birikimi sunabiliyor olmaları. Çünkü bulut sistemler (cloud computing) bize kütüphanelerce dolusu bilgiyi dijital ortamda saklayabileceğimiz alanlar sunuyor. 

Veri depoları için bulut sistemini kullanan Open English’te, binlerce saatlik ders içeriğine, farklı eğitim uygulmalarına ve ders koleksiyonalarına ulaşabiliyorsunuz. Tüm buradaki bilgileri bir kitaba, hatta bir kütüphaneye sığdırmanız imkansız. Üstelik bilgisayar sistemlerinin pratikliği sayesinde aradığınız ders içeriğine kolayca ulaşabiliyorsunuz. Üstelik efsane Open English kampanyalarından da yararlanabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek için online İngilizce kurslarının çok daha pratik olduğu kolaylıkla görülüyor. Bu noktada araştırmanızı iyice yaparak, size en verimli gelecek ve size en çok faydayı sağlayan kursu seçmeyi unutmayın. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde