‘Olmayan’ yatlarla akaryakıt vurgunu

‘Olmayan’ yatlarla akaryakıt vurgunu

Kullanılmayan deniz araçlarına akaryakıt alınmış gibi göstererek haksız kazanç sağlayan şebekeye operasyon yapıldı. 35 şüpheli gözaltına alındı

‘Olmayan’ yatlarla akaryakıt vurgunu
16px
24px
23.09.2020 07:41
ABONE OLgoogle

İstanbul merkezli 12 ilde başlatılan operasyonu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri düzenledi. Mali polis, gerçekte olmayan veya aktif halde bulunmayan yat ve gemiler başta olmak üzere farklı deniz araçlarına usulsüz yöntemlerle akaryakıt alarak haksız kazanç sağlayan bir şebekeyi belirledi.

60 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon yapıldı. Kullanılmayan ve gerçekte olmayan deniz araçlarına akaryakıt alımı yapılmış gibi göstererek haksız kazanç sağlayan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

Yat ve gemiler için alınan akaryakıttan ÖTV alınmamasını fırsata çeviren şebekenin, gerçekte olmayan yat ve gemilere "Alındı" gibi gösterilen akaryakıtı iç piyasaya sürdüğü belirlendi. Bu yolla devletin 21 milyon lira vergi kaybına uğratıldığının tespit edildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Kullanılmayan ve gerçekte olmayan deniz araçlarına usulsüz yöntemlerle akaryakıt alındığını gösteren ve akaryakıtları satan şebekeye düzenlenen eş zamanlı operasyonda "Suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik" suçlarından dolayı şüpheliler gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Soruşturma kapsamında detaylı incelemelerin devam ettiği belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin arasında bazı memurların da bulunduğu ifade edildi.

Emir Somer/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde