Olay TV kapandı, 180 kişi işsiz kaldı

Olay TV kapandı, 180 kişi işsiz kaldı

30 Kasım'da yenilenmiş kadrosuyla İstanbul'daki yeni ofisinde yayına başlayan Olay TV kapandı.

Olay TV kapandı, 180 kişi işsiz kaldı
16px
24px
25.12.2020 20:24
ABONE OLgoogle

İş insanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu, Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar’ın yaptığı kanal, yayına gireli bir ay olmasına rağmen apar topar kapanma kararı alınca dikkat çekti.

Odatv geçen günlerde hükümete yakın isimlerin, TMSF üzerinden Cavit Çağlar’a şirketlerine el konabileceğinin söylenmesi üzerine, kapanma kararı alındığı kamuoyuna duyurmuştu.

Ayrıca Çağlar’a, Cumhurbaşkanlığı kanadından Kanal 7 kökenli isimlerin, Olay TV’ye alınmasının talep edildiği belirtilmişti.  Olay TV bir ay bile olmadan kapanıyor: İşte nedeni

Olay TV'de çalışan 180 çalışanın alacaklarının hesaplandığı ve hafta sonu kapanmanın ardından ödemelerinin yapılacağı belirtilmişti.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Cavit Çağlar üzerinde kurulan baskı nedeniyle kanalın kapatıldığını doğrulayarak, “Cavit Bey kanalı kapatma gerekçesi olarak üzerinde iktidardan çok baskı olduğunu söyledi. Eğer kapatmazsa da başka isimlerle çalışması talep edilmiş iktidar tarafından” denildi. 

Kanalın Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik de “Türkiye medya tarihinin en kısa televizyonculuk serüveni sona eriyor. Bugün veda ediyoruz ama başka bir gün başka bir adreste buluşacağız. Kamu yararına habercilik yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini paylaştı.

Kanalın spikeri Duygu Demirdağ da sosyal medyadan, “Bugün 25 Aralık 2020. 180 televizyoncunun, gazetecinin, emekçinin çalıştığı bir televizyon kanalı, Olay Tv kapandı. Sadece 26 gündür yayında olan bir ekran karardı bu akşam. Haberini, yayınını kendimiz yaptık. Bu tarihi yazmak lazım bir kenara... Gün gelir, okuruz” ifadelerini paylaştı.

Bu sözlerin ardından tüm çalışanlar canlı yayın stüdyosunda toplanarak alkışlarla ekranın kararmasını bekledi. Bu sırada Nevşin Mengü ve diğer isimlerin gözlerinin dolduğu görüldü.  Olay TV örneğinden çıkarmamız gereken dersler

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde