Okan Buruk'un formasını 2 milyon 300 Bin TL'ye kim aldı?

Okan Buruk'un formasını 2 milyon 300 Bin TL'ye kim aldı?

Volkan Demirel’e ait 2016-2017 sezonuna ait Fenerbahçe forması da 500 bin TL’ye satılırken toplam 30 üründen 17 milyon 780 bin TL elde edildi

Okan Buruk'un formasını 2 milyon 300 Bin TL'ye kim aldı?
16px
24px
11.03.2023 08:22
ABONE OLgoogle

Galatasaray Kulübü, depremzedelere yardım için Nef Stadyumu’nda toplanan birçok eşya için Galatasaray Lisesi’nde müzayede düzenlendi. 30 ürün toplam 17 milyon 780 bin TL'ye satıldı.

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun formalarının yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un formalarının da aralarında bulunduğu 30 seçkin ürün düzenlenen müzayedede alıcı buldu. Okan Buruk’un 1995-1996 sezonunda Türkiye Kupası finalinde giydiği Galatasaray forması 2 milyon 300 bin TL ile müzayedenin en yüksek satışı oldu.

Formayı Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur alırken; yarın oynanacak olan Kasımpaşa maçında giyilecek ve üzerinde 'Birlikte 1905' yazılı futbolcuların imzasının olduğu formayı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 1 milyon TL’ye aldı.

Öte yandan Lionel Messi’nin forması 800 bin TL’ye, Ronaldo forması da 500 bin TL’ye alıcı bulurken; Volkan Demirel’e ait 2016-2017 sezonuna ait Fenerbahçe forması da 500 bin TL’ye satıldı. 30 ürün toplam 17 milyon 780 bin TL'ye satıldı.

"Devam edeceğiz"

Düzenlenen müzayedenin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ve Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek açıklamasında şunları söyledi:

"Galatasaray’ın böyle durumlardaki davranış biçiminin, herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Buradan toplanan para tamamen depremzedelere destek amaçlı kalıcı konutlar için harcayacağımız paranın başlangıç noktasıydı. Böyle müzayede ile bu kampanyayı açmak çok iyi oldu. Devam edeceğiz. Kısa sürede 250 konut ve 10 okul hedefine ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

"Hedefimiz bunu 250-300 milyon TL’ye taşıyarak 250 kalıcı konutu ve 8-10 derslikli 10 okul yapmak”

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk de konuşmasında, “Galatasaray, her alanda olduğu gibi bu konuda da öncü oldu. Dursun başkanımızın liderliğinde 'Birlikte 1905' diyerek bir sonraki merhaleye geçtik. Önce gıda yardımları yaptık. 100’üncü TIR’ımızı bölgeye ulaştırdık. Arkasından konteyner konusunda taraftarımızdan, üyelerimizden inanılmaz bir destek aldık. 500 konteyner Galatasaray, 500 konteyner de Nef Vakfı verdi. Bunların yerleri tahsis edildi. Bir kısmı kuruldu, diğerleri de en kısa zamanda monte edilecek. Bir sonraki merhalede artık kalıcı konutlar ve okul yapacağız. Bugün 17 milyon TL bağış yapıldı. Daha devam edecek. Hedefimiz bunu 250-300 milyon TL’ye taşıyarak 250 kalıcı konutu ve 8-10 derslikli 10 okul yapmak” ifadelerini kullandı.

"5-6 ay sonra da Galatasaray olarak başlatacağımız konut projesi bu şekilde başlamış olacak"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ise “250 kalıcı konut yapacağız. Yaklaşık 400 milyon TL gibi bir bedeli olacak. Bunun planlaması da yapılıyor. Zarar gören kentlerin projelendirilmesi yapılıyor. Biz de Nef Vakfı olarak oranın içindeyiz. Yapılacak yeri kendimiz projelendirmiş olacağız. Geriye göçü buraya getirmek için. Her yok oluş yeniden varoluş. Keşke böyle olmasaydı. O insanların anısına çok daha nitelikle kentler üreteceğiz. Türkiye’den ünlü mimarlarımız çalışıyoruz. Uluslararası mimarlar olacak. Topyekûn çalışmalar yapılıyor. Galatasaray olarak biz de bu çalışmaların içinde varız. Herhalde 5-6 ay sonra da Galatasaray olarak başlatacağımız konut projesi bu şekilde başlamış olacak. 10 okulu deprem bölgesindeki illerde birkaç ay içerisinde yapmaya başlayacağız" diye konuştu.

"Fenerbahçelilere, Beşiktaşlılara teşekkür etmek istiyorum"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise açıklamasında, "İnşallah ileriye dönük de çok uzun vadede buna kulüp olarak devam edeceğiz. Başkanıma ve bütün Galatasaray’a teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçelilere, Beşiktaşlılara teşekkür etmek istiyorum. Benim için değerli bir formaydı. Onu vermiştim. O da güzel bir fiyata gitti. O da benim için mutluluk. Herkesi internetteki satışlara da davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Yarın Kasımpaşa ile oynanacak maç için ise Buruk, “Takım olarak hazırız. Bu maçı bekliyoruz. Bizim için çok uzun bir ara oldu. Futbolu özledik. Kazanmayı özledik. İnşallah kazanmaya devam edeceğiz” dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde