Oğan da Özdağ da reddetti ama…

Oğan da Özdağ da reddetti ama…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki ayrı ittifakı destekleyen Oğan ve Özdağ'ın bakanlık talepleri kulislerde en çok konuşulan konu oldu. Oğan hiçbir talebinin olmadığını söylerken, "Benim Kılıçdaroğlu'ndan taleplerim olsaydı Sayın Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı" dedi.

Oğan da Özdağ da reddetti ama…
16px
24px
26.05.2023 09:08
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu öncesi Türkiye, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve ilk tur seçimlere Ata İttifakı’nın adayı olarak giren Sinan Oğan’ın tercihlerini konuşuyor. Oğan, ikinci tur seçimlerde Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklarken, Özdağ, Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini söyledi. Kulislerde destek şartı olarak bakanlık talep ettikleri konuşuluyor ama iki isim de bu iddiaları reddediyor.

YAVAŞ: OĞAN BAKANLIK İSTEDİ

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili olarak  "Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir talebim olmadı. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı" diye açıklama yapmıştı.

Bu sözlere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yanıt geldi. Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Oğan’ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talep ettiğini söyledi. Yavaş, “Hayır @DrSinanOgan bey, Sn. @kilicdarogluk'dan makam talebiniz oldu. Hem de 'Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem' dediniz. Cumhur İttifakı'ndan talebiniz olduğunu duymadık. Şimdi tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz merak ediyorum" diye yazdı.

TALEPLERİM OLSAYDI HEPSİNİ KARŞILAMAYA HAZIRDI 

Oğan ise son olarak katıldığı bir televizyon programında da Yavaş'ın sözlerine yanıt verdi.  'Benim Kılıçdaroğlu'ndan taleplerim olsaydı Sayın Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı' diyen Oğan şunları söyledi; "Biz Sayın Kılıçdaroğlu'yla oturduğumuzda birçok şey konuşuldu. Sayın Kılıçdaroğlu da bize dönük 'Ben tabanımızı nasıl ikna edeceğiz sizin parlamentoda çoğunluğunuz yok.' Bakınız, 'sizin parlamentoda çoğunluğunuz yok.'Bize teklif edeceğiniz, işte cumhurbaşkanı yardımcılığıdır, bakanlıklardır, bunların bir önemi yok. Bu konuda ben ikna olmadığım sürece bunların bir anlamı yok, çerçevesinde bir konuşmamız oldu.

Daha sonra Sayın Davutoğlu'yla da bir görüşme yaptık. Ben iki görüşme yaptım Millet İttifakı ile. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra da birkaç defa görüşme talebi oldu ben bu görüşmeyi sürdürmeyi doğru bulmadım. Daha sonra Sayın Yavaş'ın bir nezaket mesajı oldu 'yapabileceğim bir şey var mı' diye ben de teşekkür ederim dedim kendisine. Benim Kılıçdaroğlu'ndan taleplerim olsaydı Sayın Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı, birkaç tane bakanlık, şu, bu... Hazırdı. Kılıçdaroğlu bunları ifade etti. Ama benim için orada önemli olan bir makam mevki talep etmek değil, bir parlamento çoğunluğu kendisindeyken istikrar nasıl sağlanacak? İstikrar önemli. İki HDP desteği olmadan bu seçim alınabilir mi? Ve alınamayacağını ben orada gördüm. Benim için temel konu ben ikna olmadım." 

ÖZDAĞ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NI İSTEDİ Mİ?

Seçimin kritik isimlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 28 Mayıs’taki ikinci turda Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için ‘İçişleri Bakanı’ olma şartını ortaya koyduğu da iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, verdiği bir röportajda Özdağ’ın ikinci tur seçimlerde kendisini destekleme karşılığında İçişleri Bakanlığı görevini istediğini söyledi. Erdoğan, Özdağ’ın bu talebini AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede ifade ettiğini belirtti. Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Özdağ'a üç bakanlık teklif ettiğini de iddia etti. Ancak kamuoyunda daha önce de yer alan bu iddia CHP tarafından reddedilmişti.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, "Sayın Özdağ göçmenlerin gönderilmesiyle ilgili bir bakanlık talebinde bulundu. Tercihen İçişleri Bakanlığı olmasının doğru olacağını ifade etti” açıklaması yapmıştı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, AK Parti’nin bakanlık pazarlığına oturmayınca Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini öne sürdü.

ÖZDAĞ: KAVRAM OLARAK BAKANLIK GEÇMEDİ

Ümit Özdağ ise bu iddialara karşılık; “Kavram olarak bakanlık geçmedi ama netice itibariyle bu süreci yönetecekseniz bu sürecin içerisinde fiilen yer almanız lazım" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NASIL GÜNDEME GELDİ?

Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na destek açıkladığı basın toplantısı öncesinde Twitter’da yaptığı bir paylaşım, “Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı görevini istediği” yönünde tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Özdağ paylaşımında, CHP’li gençlere seslenerek, “Söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek” demişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise "Sayın Genel Başkanımızın Sayın Özdağ ile görüşmesinde bakanlık konusu gündeme gelmemiştir. Görüşmenin ana omurgasını kaçakların ve sığınmacıların durumu ile ulusal güvenlik konuları oluşturmuştur" diyerek söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde