Ofis yaşamına dönüş Londra'da kiraları uçurdu

Ofis yaşamına dönüş Londra'da kiraları uçurdu

İnsanların yeniden ofis ve şehir hayatına dönmesiyle beraber Londra'da ev kiraları salgının başından bu yana ilk defa aylık artış gösterdi

Ofis yaşamına dönüş Londra'da kiraları uçurdu
16px
24px
12.07.2021 15:28
ABONE OLgoogle

Londra’nın merkezindeki ev kiraları karantina önlemlerinin gevşemesiyle beraber şehre dönen çalışanlar sonrasında Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 artış kaydetti. Bu salgının başından beri yaşanan ilk aylık kira artışı oldu.

Gayrimenkul şirketi Hamptons Araştırma Müdürü Aneisha Beveridge, “Londra merkezdeki ev sahipleri ülkenin diğer yerlerindekine göre daha fazla zarar gördü ama son aylarda buradaki kiralık ev talebinin de yönü değişti” dedi.

Kiralık ev arayanlar Haziran 2019’a göre yüzde 45 artarken kiraya verilen ev sayısının yetersiz olması ve Airbnb gibi turistlere yönelik uygulamaların yeniden toparlaması fiyatların artışında önemli rol oynadı.

Ofise geri dönüşlerle beraber yeniden canlanan şehir hayatı da Londra’nın kötü geç yılı arkada bırakmasına yardımcı olabilir fakat delta varyantı sonrasında İngiltere’de vaka sayıları yeniden yüksek seviyelere ulaşıyor. Artan vaka sayılarının ekonomik toparlanma üzerinde yeniden baskı oluşturma ihtimali bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde