OYAK almıştı! Total'in marka ismi ne olacak?

OYAK almıştı! Total'in marka ismi ne olacak?

Demirören Holding’in bünyesindeki Güzel Enerji (Total Oil Türkiye) ve Milangaz, 2020 yılının Haziran ayında Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) iştiraklerinden OYAK Akaryakıt ve LPG Yatırım tarafından satın alındı.

OYAK almıştı! Total'in marka ismi ne olacak?
16px
24px
02.09.2022 15:26
ABONE OLgoogle

Yani Total Türkiye, 450 milyon dolar karşılığında OYAK şirketi oldu. Bu tarihten itibaren Total’de nasıl bir değişim olacağını kamuoyu merak ediyordu.

Gazeteci olarak biz de takipteydik. 19 Ağustos 2022 tarihinde televizyonlarda dönen bir reklamla Total’deki değişimler başladı. “Yeni nesil enerji, daha iyi gelecek” diyerek yola çıkan Total’in ismi TotalEnergies olarak değişmiş.

İstasyonlarda ciddi revizyonlar yapılmış. İstasyonlarda güneş enerjisi kullanımı, elektrikli araç şarj istasyonları, tuvaletlerde ozonla hijyen temizlik,  market ve taze çekirdek kahve satışı eklenmiş. Diğer istasyonlara karşı rekabet gücü artmış.

Biz size bu değişimin hikayesini aktaralım istedik. Değişimle ilgili ilk denemeler, aslında epey önceye dayanıyor. İlk deneme istasyonlarından biri Balıkesir bölgesinde yeni otoyol üzerinde açılmış. Müşterilerin tepkileri ölçülmüş, olumlu dönüşler alınınca bu konseptte karar kılınmış. 

Ancak bizim duyduğumuz daha bomba bir bilgi var. Öğrendiğimize göre Total, OYAK’a geçtikten sonra işler iyice açılmış. Eskiden Total’e uğramayan birçok müşteri gelmiş. İş hacmi iki katına çıkmış.

Daha önemlisi OYAK yönetiminde Total isminin tabelada daha küçük ya da tamamen kaldırılması tartışılıyormuş.

OYAK Petrol veya OYAK Energies ismi tartışılıyormuş. Total’in ismi tamamen değişir mi, bekleyip göreceğiz…

Kaynak: PAra dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde