OSD'de başkanlık Ford'dan Tofaş'a geçti

OSD'de başkanlık Ford'dan Tofaş'a geçti

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) yeni yönetimi belli oldu. Derneğin Olağan Genel Kurulu’nda, 2018’den beri OSD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Haydar Yenigün, bayrağı Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’ya devretti.

OSD'de başkanlık Ford'dan Tofaş'a geçti
16px
24px
30.03.2022 13:04
ABONE OLgoogle

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 47'nci Olağan Genel Kurulu ve Başarı Ödülleri Töreni'ni gerçekleştirdi.

Genel kurulda derneğin üst yönetiminde değişiklik yaşandı.

Buna göre, 2018’den bu yana OSD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Haydar Yenigün, bayrağı Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’ya devretti.

ODD'DE YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU!

2012’den beri Ford Otosan genel müdürlük görevini de yürüten Haydar Yenigün, 1 Nisan 2022 itibariyle Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı olarak yeni görevine başlayacak.

OSD genel kurulunda, otomotiv sektörünün, paydaş sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının katıldığı OSD Buluşmaları Söyleşisi de düzenlendi.

Etkinlikte, otomotivdeki dönüşümün Türkiye'ye yansımaları, karşılaşılan riskler ve fırsatlar ile sanayinin gelecek vizyonuna ilişkin görüşler paylaşıldı.

OSD yönetimindeki değişiklik ile birlikte, Türk otomotiv sanayisine yön veren bir başka kuruluş aynı hafta içinde yönetimini değiştirmiş oldu.

Dün de, Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, başkanlık görevinin iki dönemin ardından bu ay sona ereceğini açıklamış ve derneğin yeni yönetim kurulu belirlenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde