O ülkeden 'LGBT' kararı: Swatch saatlerine el konuldu

O ülkeden 'LGBT' kararı: Swatch saatlerine el konuldu

Malezya'da yetkililer, Pride koleksiyonundan 164 saate el koydu. Yetkililer saatçi 'stokları yenileme ve rafta sergileme' sözü verdi.

O ülkeden 'LGBT' kararı: Swatch saatlerine el konuldu
16px
24px
24.05.2023 05:30
ABONE OLgoogle

İsviçreli saat üreticisi Swatch, Malezyalı yetkililerin Pride koleksiyonundan toplam değeri 14.000 ABD Doları değerinde olan 164 gökkuşağı renkli saate el koyduğunu söyledi.

Eşcinselliğin yasak olduğu ve eşcinselliğin hapis ve bedensel cezayla cezalandırılabildiği Malezya'da LGBT bireyler ayrımcılığa uğruyor, ancak uygulama nadirdir.

Şirket, başkent Kuala Lumpur da dahil olmak üzere Malezya genelinde Swatch satış noktalarına sahip 11 alışveriş merkezinin 13-14 Mayıs tarihlerinde basıldığını söyledi. Swatch Group CEO'su Nick Hayek şunları söyledi: “Gökkuşağı renklerinin kullanıldığı ve barış ve sevgi mesajı taşıyan saat koleksiyonumuzun zararlı olabileceğine şiddetle karşı çıkıyoruz.

"İçişleri bakanlığının uygulama biriminin Malezya semalarında yılda bin kez ortaya çıkan çok güzel doğal gökkuşaklarına nasıl el koyacağını merak ediyoruz."

Swatch Malezya'nın pazarlama müdürü Sarah Kok, "İsviçre Genel Merkezi'nden gelen talimata göre, stoğu yenilemeye ve rafta sergilemeye devam edeceğiz" dedi.

AFP haber ajansı tarafından görülen bir Swatch satış noktasına yönelik celp duyurusunda, Malezya içişleri bakanlığının kolluk kuvvetleri “LGBT unsurları içeren 22 Swatch saatine” el konulduğunu söyledi.

Bildiriye göre, el koyma, eleştirmenlerin gaddar olmakla kınadığı 1984 tarihli Matbaalar ve Yayınlar Yasasına dayanıyordu. Yasalar genellikle içeriğin ırk ilişkilerini incitmemesini veya baltalamamasını sağlamak için kullanılır.

İsmini vermek istemeyen bir bakanlık yetkilisi, saatlerin üzerinde “LGBT” harfleri olduğunu ve gökkuşağındaki yedi yerine altı renge sahip olduğunu söyleyerek nöbeti savundu.

Altı renkli gurur bayrağı, en iyi bilinen LGBT sembollerinden biridir.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde