Nurol, 2 ayda 2 milyar liralık ihale kazandı

Nurol, 2 ayda 2 milyar liralık ihale kazandı

Almanya’nın ardından en fazla Türk şirketinin bulunduğu ülke Romanya.

Nurol, 2 ayda 2 milyar liralık ihale kazandı
16px
24px
24.08.2020 15:59
ABONE OLgoogle

Beyaz eşyadan demir-çeliğe hemen hemen her sektörde yatırım yapan Türkler, ülkedeki en büyük 3’üncü yabancı yatırımcı konumunda. Almanya ve İtalya’nın ardından gelen Türk şirketlerinin ülkedeki toplam yatırım tutarı ise 7.5 milyar doların üzerinde.

Romanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 31 Aralık 2019 raporuna göre ülkedeki Türk sermayeli şirket sayısı 15 bin 832. Bu şirketlerin kayıtlı sermaye tutarı ise 812 milyon dolar. Ancak ne yazık ki iki ülke arasındaki ticaret hacmi bu rakamların paralelinde gelişmedi.

2,2 milyar dolar ihracat, 4 milyar dolar ithalat olmak üzere Türkiye-Romanya arasındaki ticaret hacmi 6.2 milyar dolar. Koç Holding, Anadolu Grubu, Fiba Holding, Coşkunöz Holding, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Hayat Holding, Yıldız Entegre, OYAK, Türk Telekom gibi devlerin yatırım yaptığı ülkede inşaat şirketleri de önemli projelere imza atıyor.

Haziranda 174 milyon dolarlık işi üstlendi

Bunlar arasında son dönemde en fazla dikkat çeken ise Nurol Holding. Cezayir, Fas, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde yaptığı altyapı projeleriyle tanınan Nurol İnşaat, son 2 ayda Romanya’daki ikinci projeyi kazandı.

Haziran ayında Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Bükreş çevreyolu projesinin 17.5 kilometrelik bölümünün inşaatına ilişkin ihaleyi 174 milyon dolar bedelle üstlenen Nurol, bu kez Bükreş’teki bir diğer projeye katıldı.

İki proje 95 milyon dolar

Romanya Otoyol Altyapı Ajansı (CNAIR), Nurol İnşaat'ın ülkenin en önemli altyapı projelerinden biri olan Bükreş’teki A3 otoyolunun 13.5 km uzunluğundaki A3 otoyolunun yapımı için 95 milyon dolara kazandığını açıkladı. Böylece Türk şirketi 2 ayda 2 milyar liralık iş üstlenmiş oldu.

Sözleşme, Brasov, Targu Mures, Cluj ve Oradea şehirlerini birbirine bağlayan A3 otoyolu bölümünün Nusfalau - Suplacu de Barcau alt bölümünün kapsayan projenin 2023 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Nurol İnşaat'ın haziran ayında aldığı proje 100.8 kilometrelik A0 Otoyol Projesi’nin bir bölümünü kapsıyor ve 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde